Ultimele Știri

Niciun regret pentru cele 130 de victime ale atacurilor de la Paris. Salah Abdeslam le-a spus prietenilor de ce nu s-a aruncat în aer

Salah Abdeslam

Teroristul Salah Abdeslam, capturat săptămâna trecută la Bruxelles, le-a spus rudelor şi prietenilor săi, care l-au susţinut cât timp s-a ascuns de autorităţi, că i s-a stricat centura cu explozibil şi că din această cauză nu s-a aruncat în aer în timpul masacrului de la Paris, din luna noiembrie, relatează L’Express.

CITEȘTE ȘI: O comandă neobișnuit de mare de pizza a dus la prinderea lui Salah Abdeslam. Bild: ‘Ce i-a căzut din pantaloni la arestare?’

Abdeslam ar fi admis, de altfel, în faţa anchetatorilor belgieni că le-a explicat apropiaţilor că a supravieţuit pentru că i s-a stricat bomba, dar susţine că aceasta a fost o minciună. Islamistul afirmă că, de fapt, s-a răzgândit în ultimul moment şi nu a mai vrut să se arunce în aer.

CITEȘTE ȘI: Salah Abdeslam NU a fost sprijinit de de jihadiştii ISIS, în cele patru luni de urmărire generală

“Este nevoie de prudenţă deocamdată, faţă de aceste prime declaraţii”, a avertizat o sursă apropiată anchetei, citată de L’Express.

CITEȘTE ȘI: Avocatul lui Salah Abdeslam, teroristul capturat la Bruxelles, va da în judecată un procuror

În ceea ce priveşte cele 130 de victime ale atacurilor de la Paris, teroristul nu şi-a exprimat niciun regret şi, potrivit cotidianului, nu pare să îşi dea seama de gravitatea faptelor de care este acuzat.

CITEȘTE ȘI: Autorităţile franceze emit un nou mandat de arestare pe numele lui Salah Abdeslam

După luni de căutări, Salah Abdeslam a fost capturat vineri de către forţele de intervenţie belgiene în timpul unui raid antiterorist din cartierul Molenbeek, unde s-a născut şi a crescut teroristul şi unde încă mai locuiesc părinţii, rudele şi prietenii săi.

CITEȘTE ȘI: Mărturia lui Salah Abdeslam, teroristul prins la Bruxelles

Preşedintele francez Francois Hollande a cerut extrădarea teroristului în Franţa, pentru a ji judecat.

Deşi serviciile de securitate se temeau că acesta ar putea să fie ajutat să scape de capturare de către jihadiştii Statului Islamic, care aveau resursele necesare pentru a-l transporta în Siria, Turcia sau Maroc, s-a dovedit că a evadat de sub ochii autorităţilor datorită sprijinului rudelor, prietenilor şi a unor infractori mărunţi.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Niciun regret pentru cele 130 de victime ale atacurilor de la Paris. Salah Abdeslam le-a spus prietenilor de ce nu s-a aruncat în aer

  1. Doream sa ii vad figura sa fiu sigura ça este prins. Oare ce ce i-a acoperit fata ?!!! Ma intreb !!!!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*