Ultimele Știri

Nicio pensie din România nu va mai fi supusă taxării. Senatul a decis eliminarea impozitului pe venit de 16% pentru toate pensiile

Plenul Senatului a adoptat, marți, propunerea legislativă a Cristianei Anghel (ALDE) prin care se elimină impozitul pe venit de 16% datorat pentru pensiile mai mari de 1.050 de lei. Legea a fost adoptată cu 66 de voturi „pentru”, 5 abțineri și 18 „împotrivă”.

Legea a fost inițiată de senatorul ALDE Cristiana Anghel, care a propus-o ca o măsuri de ajutorare a bătrânilor.

„Bătrânii noștri nu sunt o masă amorfă, fără identitate. Bătrânii noștri au nume și prenume. Sunt părinții, bunicii sau străbunicii noștri. Bătrânii noștri au construit o țară. A venit războiul și a distrus-o. (…) După o muncă de o viață, părinții, bunicii, strămoșii noștri au ajuns bătaia de joc a guvernanților. Se pare că dumnealor suferă de gerontofobie”, a explicat senatorul.

Propunerea legislativă a fost depusă în Parlament în luna ianuarie, și a fost retrimisă de mai multe ori la comisie, pe 31 august fiind elaborat un raport de admitere cu amendamente. Au fost abrogate articolele 62 și 64 din Codul Fiscal, care prevăd categorii de venituri supuse impozitului pe venit de 16%, printre care și pensiile, conform Profit.ro.

Potrivit propunerii legislative, legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2017.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*