Ultimele Știri

Nici Fiscul nu scapă de DNA. Șefii ANAF, audiați din cauza sumelor nerecuperate în marile dosare de corupție

DNA

Șefii ANAF vor trebui să dea explicații în fața procurorilor anticorupție pentru cel puțin trei mari dosare în care statul nu și-a recuperat decât parțial sau chiar deloc prejudiciile.

Dosarul ICA, cel al fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu și dosarul Transferurilor sunt printre cele în care, pe lângă condamnări, instanțele de judecată au decis și plata unor sume uriașe de către condamnați. Procurorii vor verifica modul în care procurorii au dus la îndeplinire latura civilă a acestor dosare – prejudiciile ce trebuiau recuperate de la condamnați și confiscările dispuse de judecători.

E vorba despre sume uriașe care trebuiau să ajungă la bugetul statului. Unele au fost recuperate parțial, altele deloc, tocmai de aceea procurorii DNA au decis să-i cheme să dea explicații pe cei de la ANAF, instituția care trebuia să aducă la îndeplinire executarea acestor hotărâri definitive din punct de vedere financiar.

Surse apropiate de anchetă spun că toate marile dosare în care s-au dispus confiscări. În dosar sunt deja documente trimise de judecătoarea Camelia Bogdan, care în 2 dosare răsunătoare a dispus recuperarea unor sume fabuloase. De altfel, conform unor surse, chiar Camelia Bogdan este cea care a trimis o adresa la DNA cu documente referitoare la executarea silită în dosarul ICA. În acest caz, prejudiciul este estimat la 60 de milioane de euro iar valoarea imobilelor confiscate, dar încă nevândute, la 32,58 milioane euro.

Într-un răspuns trimis marți de DNA se precizează că ”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție s-au sesizat din oficiu cu privire la suspiciunea săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul și nerespectarea hotărârilor judecătorești, de către funcționari publici din cadrul ANAF, al altor instituții și de către persoane condamnate la pedepse privative de libertate. Acest nou dosar penal s-a constituit în condițiile în care hotărâri judecătorești definitive nu au fost executate sub aspectul recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*