Ultimele Știri

UPDATE: Bruxelles rămâne în alertă maximă! Şaisprezece persoane au fost arestate, dar nu şi Salah Abdeslam

Poliţia şi armata belgiană desfăşoară la această oră o amplă operaţiune antiteroristă într-un cartier aflat în apropiere de Grand Place, centrul oraşului Bruxelles. Aceştia au înconjurat cartierul şi s-au aşezat în dispozitiv cu armele la vedere.

Operațiune anti-tero în Bruxelles.

UPDATE: 07:00 În urma operaţiunii antiteroriste au fost arestate 16 persoane, însă principalul suspect este căutat în continuare.

Abdeslam Salah nu a fost găsit în timpul operațiunii, iar cele 19 raiduri de duminică seara s-au desfășurat „fără vreun incident notoriu”, a precizat procurorul Eric Van Der Sypt.

UDATE 01:50 Surse neconfirmate din presa belgiană anunță arestarea a șase suspecți. Una din persoanele reținute ar fi fost rănită în timpul operațiunilor antiteroriste.

UPDATE 00:39 Mai multe persoane suspectate de terorism, au fost reținute în această seară, în urma acțiunilor antiteroriste care au fost efectuate de către forțele de ordine belgiene în două locații din centrul orașului Bruxelles. Nu se cunoaște identitatea acestora. O persoană a fost reținută și în orașul Charleroi, aflat la 60 de km de Bruxelles.

UPDATE 00:13 Forțele de ordine au mai izolat o zonă, tot în Bruxelles. Este vorba de piața de Crăciun Saint Martin. Aceasta se află în apropiere de un cartier în care locuiesc musulmani.

Video UPDATE 23:56

UPDATE 23:30 Operațiunea din Charleroi s-a încheiat. Sunt surse care confirmă arestarea unei persoane.
bruxelles 7

UPDATE 23:23 Mai multe site-uri de știri din Belgia au decis să-și întrerupă transmisiile LIVE TEXT de pe site-uri, după ce autoritățile belgiene au făcut apel la populație să nu mai posteze imagini din zonă pe rețelele de socializare.

UPDATE 23:20 Hotelul Radisson Blu a fost încercuit de către soldați. Pot intra persoane, dar nu este permis nimănui să părăsească hotelul!

UPDATE 23:00 Din informații se pare că se mai desfășoară o operațiune similară la 60 de km de Bruxelles, mai exact în orașul Charleroi.

 

UPDATE 22:40 Se pare ca unii martori au ignorat apelurile autoritatilor si au postat pe Twitter imagini de la fata locului.

https://twitter.com/alextomo

UPDATE 22:37 Politia federala le-a cerut oamenilor sa nu transmita informatii pe retelele de socializare despre operatiunile care sunt in desfasurare.

UPDATE 22:31 Presa belgiană scrie că se aud focuri de armă în zona izolată de forțele de ordine. Mai mulți martori au confirmat informația pe rețelele de socializare.

UPDATE 22:25 Potrivit Le Soir, poliția belgiană a anunțat că nu va da informații despre operațiunea desfăşurată în aceste momente, pentru a nu o compromite.

UPDATE 22.00 Sunt vizate hotelurile Radisson Blu, Grand Place, Rue du Midi. Angajaţii hotelurilor au sfătuit clienţii să rămână în camere şi să nu se apropie de ferestre. 

UPDATE. Armata a evacuat Grand Place.

Sunt vizate hotelurile Radisson Blu, Grand Place, Rue du Midi. Poliţiştii au sfătuit locuitorii din zonă să rămână în camere şi să nu se apropie de ferestre. De asemenea, oamenii sunt sfătuiți să nu dezvăluie, pe rețelele de socializare, locul în care se află.

Străzile care dau în Grand Place, piața centrală a orașului, au fost blocate cu autobuze.

Bruxelles-ul este în cea de-a doua zi de alertă teroristă maximă iar premierul a anunţat în această seară că alerta se menţine cel puţin până mâine după-amiază. Toate şcolile rămân închise, metroul va fi blocat pentru cea de-a treia zi consecutiv, informează DIGI24.ro

De două zile, nivelul de alertă antiteroristă la Bruxelles este ridicat la nivelul maxim, după atentatele teroriste de la Paris, în care au fost implicați și teroriști cu domiciliul în Belgia. Populația a fost sfătuită să rămână în locuințe.

Metroul din Bruxelles nu funcționează, iar instituțiile de învățământ de toate gradele au cursurile suspendate.

Premierul Charles Michel a anunţat duminică seara, după reuniunea Consiliului Naţional de Securitate, menţinerea alertei teroriste la nivelul maxim, 4, în Regiunea Bruxelles şi la nivelul 3 în restul Belgiei. Nivelul alertei teroriste va fi reevaluat luni după-amiază.

Foto:

Știre în curs de actualizare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*