Ultimele Știri

Nevoia disperată de a mai porni un război, SUA şi Statul Islamic

Preşedintele american Barack Obama a subliniat miercuri că obiectivul său este să „slăbească şi într-un final să distrugă (gruparea) Statul Islamic”. 

„Obiectivul nostru este clar: vom slăbi şi, într-un final, vom distruge Statul Islamic printr-o strategie antiteroristă completă şi susţinută”.

„Îi vom urmări pe teroriştii care ne ameninţă ţara oriunde s-ar afla. Asta înseamnă că nu voi ezita să acţionez împotriva Statului Islamic în Siria, precum şi în Irak”.

Cam aşa arată discursul preşedintelui american Barack Obama, în tentativa de a porni un mult dorit război cu o grupare islamistă creată chiar de Statele Unite.  Statul Islamic a apărut în urma războiului din Siria împotriva regimului Bashar Al-Assad. Această grupare a fost creată şi finanţată de Statele Unite cu scopul de a răsturna regimul Assad.

isisJohn McCain alături de teroriştii Statului Islamic

Citeşte şi:  John McCain alături de teroriştii ISIS

În urma contextului internaţional şi a eşecului intervenţiei militare a SUA în Siria, această grupare formată din islamişti radicali a început să cucerească singură teritorii şi a început propriul ei război. Statul Islamic a cucerit o mare bucată de teritoriu din sud-estul Siriei şi a mare parte din nordul statului Irakian. 

SUA are nevoie disperată de un război şi îl caută de ceva timp, a încercat în Siria dar nu reuşit, în urma opoziţiei Rusiei, acum încearcă prin diferite mecanisme acţiuni în Ucraina şi în sfârşit a găsit teroriştii, Statul Islamic. Gruparea teroristă înfiinţată chiar de SUA va fi combătută astfel pentru obrăznicia de a ieşi de sub ordinele serviciilor americane.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*