Nereguli găsite la Spitalul de Oftalmologie din Bucureşti. Ministerul Sănătăţii sesizează Parchetul

Au fost găsite nereguli cu privire la contractele de închiriere încheiate de Spitalul de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti, Ministerul Sănătății urmând să sesizeze Parchetul în această privință.

În urma verificărilor efectuate de Corpul de Control al Ministerului, au fost descoperite mai multe nereguli privind contractele de închiriere încheiate de Spitalul de Urgențe Oftalmologice din Bucureşti cu mai multe firme.

„În ceea ce priveşte închirierea unui spaţiu destinat unui bufet de incintă, Corpul de Control nu a putut identifica, de exemplu, aprobarea Consiliului de Administraţie a DSP Bucureşti, caietul de sarcini al licitaţiei sau aprobarea Ministerului Sănătăţii. În ceea ce priveşte acest contract, Corpul de Control a identificat două forme ale acestuia – una bătută la maşina de scris, alta scrisă pe un calculator – care diferă una de cealaltă. Astfel, în forma scrisă la calculator lipseşte un articol şi anume cel referitor la interzicerea subînchirierii spaţiului respectiv. Lipsa acestui articol în a doua formă a contractului a dus la subînchirierea ulterioară către o altă societate”, arată Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

Unul dintre contracte se referă la închirierea unui spaţiu pentru un atelier de reparaţii optică medicală, Corpul de Control constatând că lipsesc de la dosar aprobarea Ministerului Sănătăţii şi a Consiliului de Administraţie.

„Iniţial, acest contract a fost încheiat cu o societate comercială în 2002, firmă ce avea să se dizolve în anul 2008 prin decizie definitivă a Curţii de Apel Bucureşti. În 2009, Spitalul încheia un acord cu această firmă dizolvată în 2008 pentru înlocuirea în contractul de închiriere cu o altă societate a aceloraşi asociaţi”, se precizează în comunicatul de presă.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *