Ultimele Știri

Nepotul lui Hrebenciuc, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

isaila

Senatorul UNPR Marius Ovidiu Isăilă a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la patru ani închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Isăilă a fost ales pe listele PDL în 2012, a trecut la PSD în 2014, apoi s-a mutat la UNPR.

Potrivit deciziei instanței, Marius Isăilă a primit două pedepse de 3 și 2 ani închisoare pentru trafic de influență și o pedeapsă de un an închisoare pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Instanța a contopit cele trei pedepse și a adăugat un spor de un an închisoare, astfel încât senatorul va executa în final 4 ani închisoare, plus 2 ani interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b si g Cp.

De asemenea, judecătorii au menținut controlul judiciar pe cauțiune față de Marius Isăilă și au dispus confiscarea sumei de 180.000 euro.

În același dosar, consilierul parlamentar Cristian Ștefan Ene a fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare și efectuarea de 100 de zile muncă neremunerată în folosul comunității, plus confiscarea sumei de 20.000 euro.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Marius Ovidiu Isăilă a fost trimis în judecată de către DNA în iulie 2014, fiind acuzat de trei infracțiuni de trafic de influență, două în formă continuată și una în formă simplă, și o infracțiune de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de acesta a fost trimis în judecată și consilierul parlamentar Cristian Ștefan Ene, pentru trei infracțiuni de trafic de influență, două în formă continuată și una în formă simplă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*