Ultimele Știri

Nemulțumirea cetățenilor și afacerile dubioase de la Metrorex

metrorex

În ultimele săptămâni au avut loc o serie de proteste față de creșterea prețurilor la cartelele Metrorex  şi retragerea abonamentului de 62 de călătorii, care îi obligă pe călători să plătească în plus 20 de lei.

În jurul Metrorex au loc afaceri dubioase și se oferă contracte cu dedicație ca cele pentru paza la metrou până la achiziționarea de trenuri sau construirea de noi tronsoane.  

Compania Nei Guard a câştigat un contract cadru care îi poate asigura o succesiune de înţelegeri care să se ducă pe doi ani şi jumătate şi la un total de 12,4 milioane de euro. Șefii Metrorex au oferit companiei NEI GUARD un contract cu dedicație pe care aceasta nu poate să îl îndeplinească. Nei Guard a realizat înțelegeri cu mai multe firme de pază și asta putem vedea singuri cu ochiul liber dacă citim însemnele de pe vestele paznicilor de la metrou. 

metrorex

NEI Guard este deţinută de omul de afaceri Mihai Neicu, fost om de bază în PDL, trecut cu arme şi bagaje la PNL în 2012. A fost în consiliile de aministraţie ale mai multor firme deţinute de primăriile de sector ale Capitalei sau de către Consiliul General. A făcut parte din consiliile de administraţie de la RATB, REBU sau de la ADP Sector 4.

În alte afaceri, a fost asociat cu firma Axis Security, deținută de ginerele lui Vasile Blaga.

Începând de astăzi călătorii sunt nevoiţi să plătească pentru cartela de două călătorii cinci lei, faţă de patru lei. Preţul cartelei de 10 călătorii a crescut, de sâmbătă, de la 15 lei la 20 lei, iar pentru un abonament lunar nelimitat, oameni care merg cu metroul trebuie să plătească 70 de lei, faţă de 60 de lei, în timp ce abonamentul de 62 călătorii, care costa 50 de lei, a fost eliminat. Totodată, preţul unui abonament săptămânal cu număr nelimitat de călătorii a crescut de la 20 de lei la 25 de lei, iar cel al unui abonament de o zi a fost majorat de la şase lei la opt lei.

În urma evenimentelor nu tocmai pe placul șefilor de Metrorex, inclusiv a ministrului Transporturilor Ioan Rus, Alin Radu directorul general al Metrorex s-a simțit obligat să își dea demisia de voie sau de nevoie. Protestele și scandalul de la Metrorex au atras și atenția Direcției Naționale Anticorupție care a efectuat percheziții la sediul companiei. 

Pe surse se vorbește de celebrele contracte cu firma spaniolă CAF. Alin Radu a încercat să achiziționeze încă 50 de metrouri de la firma spaniolă, dar tranzacția rămâne cu semnul întrebării din cauza atenției sporite a DNA, fapt ce a  creat panică în rândul escrocilor din conducerea Metrorex. 

11094_10153146333254494_3457823517461170805_n

Două dintre firmele participante la licitaţia organizată de Metrorex au depus la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor plângeri privind decizia Metrorex de a desemna firma spaniolă CAF câştigătoare a licitaţiei. Firma CAF a fost desemnată câștigătoare deși prețul cerut de aceasta a fost cu 20% mai mare decât cel din cea mai ieftină ofertă.

Trenurile CAF deja achiziționate se află într-o stare deplorabilă chiar jalnică, unii conductorii afirmă că se tem pentru viața călătorilor deoarece pică șuruburile din ele și au nevoie de reparații foarte des. 

radu-masa-yacht1 (1)

Alin Radu este cunoscut ca un apropiat al omului de afaceri Gheorghe Stelian zis Stelu, implicat în celebrele retrocedări de la ANRP și dosarul licențelor Microsoft. Acesta este cunoscut și pentru relația cu Dinu Pescariu, martor denunțător în dosarul Microsoft, om care s-a ocupat cu crearea de firme și conturi offshore pentru spălarea banilor proveniți din mită. Fostul șef de la Metrorex s-a făcut remarcat și pentru vacanțele sale luxoase, acesta fiind surprins pe Coasta de Azur și în stațiunea de lux Courchevel din Alpii francezi.

Alin Radu a oferit anul trecut un contract de salubrizare pentru Metrorex unei firme de catering cu 30 de angajați, fapt ce a lansat o serie de proteste ale angajaților în fața ministerului Transporturilor. Un alt jaf în derulare este construcția tronsonului 1 MAI- Otopeni care ar costa nici mai mult nici mai puțin de 1 miliard de euro. Afacerea tronsonului Otopeni poate duce la intrarea în colaps a companiei, în primul rând datorită numărului mic de călători care ar circula pe această rută absolut inutilă în acest moment.

Cartierele Colentina și Rahova sunt sufocate de traficul rutier, dar va mai trece mult timp până vom vedea o schimbare reală sau măcar vreun plan de construcție pentru Rahova și Colentina.

Tronsonul 1 Mai – Otopeni ar trebui să însumeze 12 stații.  Metrorex are acum 51 de stații și o medie de 600.000 de călători pe zi, deci aproape 12.000 pe stație, ceea ce înseamnă că noul tronson va merge în cel mai bun caz la doar 28% din capacitate față de restul rețelei iar în cel mai rău caz la 10-15%, exact ingredientul unui dezastru deja anunțat. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*