Nelu Iordache, dus cu mascații la DIICOT. Omul de afaceri este suspectat de o evaziune fiscală de 13 milioane de lei

nelu iordache

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost dus la DIICOT, joi dimineaţa, după ce procurorii au făcut 37 de percheziţii, prejudiciul fiind estimat de procurori la 13.130.977 de lei, au declarat surse judiciare.

Procurorii DIICOT au făcut, joi dimineaţa, percheziţii la 37 de adrese, printre care şi la sediul firmei pe care o deţine omul de afaceri Nelu Iordache dar şi la locuinţa lui, acesta fiind ridicat de anchetatori şi dus la sediul unităţii de parchet.

Percheziţii au fost făcute în Ilfov, Bucureşti, Piteşti, Galaţi, Călăraşi şi Giurgiu, 34 de persoane urmând să ajungă la audieri, fiind suspectate de constituire de grup infracţional organizat, spălare de bani, înşelăciune şi evaziune fiscală, printre suspecţii fiind şi Nelu Iordache, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

„Începând cu anul 2011 o societate cumpără, prin diferite persoane, de la persoane vătămate cantităţi mari de piatră sau alte bunuri, introducând la plată file cec fără acoperire. Mărfurile achiziţionate astfel erau livrate către diverşi beneficiari, în special către Romstrade şi o altă societate, prin intermediul altor două firme, la preţuri mult mai mici decât cele de achiziţie”, au declarat surse judiciare.

Prejudiciul în acest caz este estimat de DIICOT la 13.130.977 de lei.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *