Ultimele Știri

Negocierile pentru privatizarea Poștei Române au eșuat

posta romana

Negocierile pentru privatizarea Poştei Române au eşuat, potrivit unor surse. Statul discuta cu operatorul belgian de servicii poştale Bi Post vânzarea a 51% din companie, iar procedurile urmau să fie finalizate la 28 septembrie. Operatorul belgian nu mai doreşte să cumpere compania românească.

Privatizarea Poștei Române va fi întârziată astfel cu un an, asta pentru că autoritățile nu poartă în acest moment discuții cu alți potențiali investitori.

Bi Post a demarat în septembrie 2014 negocierile. Aceste discuții care ar fi trebuit să se finalizeze la finalul lunii au eșuat.

Poșta Română a reușit abia anul trecut să treacă pe profit, după șase ani consecutivi de pierderi. În 2014 a înregistrat un profit de 5 milioane de euro.

În primele 4 luni ale acestui an, Poşta Română are un profit net de 4,1 milioane de euro, adică aproape la fel de mult cât a înregistrat pe tot anul trecut.

De asemenea, Poşta Română datorează 21 de milioane de lei la bugetul de sănătate, dar reprezentanții companiei spun că instituția plătește această datorie în tranșe.

Poșta Română mai are în prezent circa 27.000 de angajați, după ce în ultimii doi ani a concediat 3.600 de angajați, adică mai mult de o zecime.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*