Ultimele Știri

Negocierile pentru noul Cod Fiscal continuă

cod-fiscal

Partidele PSD, PNL, UNPR şi UDMR au decis să înițieze dezbateri, la care să participe împreună, în legătură cu negocierea formei finale a Codului Fiscal. Acesta a fost trimis la reexaminare de preşedintele Iohannis, după ce fusese în Parlament la sfârşitul lunii iunie.

Cei care au lansat invitațiile la dialog au fost cei de la PNL, prin vocea lui Lucian Blaga. Ei au propus o scădere în etape a TVA, de la 1 ianuarie TVA urmând să fie de 21% şi nu 19%, aşa cum propuseseră liberalii în Parlament. Ulterior, vicepremierul Gabriel Oprea a lansat şi el o invitaţie la dialog pe tema Codului Fiscal, data propusă fiind 19 august, iar PNL şi PSD au acceptat această propunere, conform Gândul.info.

Alian Gorghiu a scris pe pagina sa de Facebook, că această decizie a partidelor de a accepta soluția dialogului pentru realizarea unui proiect important este un lucru îmbucurător.

”Un fapt extrem de îmbucurător s-a întâmplat în politica românească: partide din opoziţie, dar şi de la guvernare au acceptat soluţia dialogului asupra unui proiect important, pe care noi toţi – clasa politică, societatea, mediul de afaceri – ni-l dorim unul de succes. PNL este partidul care a semnalat nevoia unui consens politic prin care să asigurăm – poate, pentru prima dată în politica noastră – stabilitatea legislaţiei şi sustenabilitatea unor măsuri. Până la urmă, nici măcar paternitatea acestei invitaţii la dialog nu este importantă, dacă partidele se aşază la aceeaşi masă pentru a discuta despre stabilitate, predictibilitate şi dezvoltare durabila. Mă bucur că maturitatea PNL a generat reacţii similare din partea UDMR, a UNPR şi a PSD”, a scris pe Facebook, Gorghiu.

Gorghiu spune că renunțarea la orgoliile fiecărui partid în parte este calea către o ”politică serioasă”, și menționează că discuțiile privind Codul Fiscal sunt doar începutul unor astfel de întâlniri de dezbatere, în prezența tuturor partidelor parlamentare.

”Important este să ieşim din zodia electorală şi să începem dezbaterea unor teme importante (noi am propus deja şase directii, incluzând şi Codul Fiscal) care depăşesc cadrul îngust al intereselor politice de moment. Renunţarea la orgolii şi la logica electorală, care guvernează de multe ori acţiunile partidelor, este calea către o politică serioasă. Propun, în acest sens, constituirea, în cel mai scurt timp, a unei echipe tehnice între partidele care şi-au exprimat deja dorinţa de dialog, fără a închide uşa celorlalte forţe politice care sper să se alăture pe parcurs.Discuţiile asupra Codului Fiscal sunt doar începutul unei serii de consultări pe care ni le dorim, pe temele pe care le-am propus spre dezbatere partidelor parlamentare”, este mesajul transmis de co-preşedinta PNL.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*