Negocierile dintre Ministerul Sănătății și medici au eșuat! Spitalele s-ar putea confrunta cu o criză acută de personal

doctori

Negocierile dintre Ministerul Sănătății și reprezentanţii Federaţiei Sindicale Hipocrat, privind gărzile suplimentare ale medicilor, au eșuat. 

Discuțiile despre semnarea contractelor privind gărzile suplimentare efectuate în spitale nu au ajuns la nicio concluzie. Consecințele asupra sistemului sanitar din România ar putea fi dure, de la 1 august existând posibilitatea ca spitalele să se confrunte cu o criză acută de personal medical.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, a declarat, miercuri, în urma discuţiilor, că se face tot posibilul să se ajungă la o soluţie.

„Am avut o discuţie care din punctul tuturor de vedere cred că a fost constructivă. S-au discutat propuneri şi sugestii concrete făcute de reprezentanţii medicilor, urmează să anunţăm în cursul zilei de miercuri calendarul următoarelor întâlniri, ne străduim să rezolvăm problema. Ministerul Sănătăţii este ferm de părere că situaţia nu este normală şi că trebuie să se ajungă la o soluţie pentru a face sistemul de gărzi suplimentare funcţional şi la parametri care să asigure satisfacţia medicilor. În momentul în care vom avea toate propunerile de modificare a unor acte normative, le vom comunica sindicatelor şi opiniei publice. Lucrăm cu motoarele turate la maximum ca să rezolvăm problema”, a declarat Colintineanu.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *