Ultimele Știri

Negocierile de pace de la Minsk au eșuat

Negocierile de pace de la Minsk între Kiev între separatiști și ucraineni, în prezenţa reprezentanţilor OSCE şi ai Moscovei, s-au încheiat fără nici un acord după mai mult de patru ore, pentru că rebelii propruși au refuzat să semneze documentul prin care se angajau la încetarea focului în regiunea conflictuală din estul Ucrainei.

Negocierile de pace destinate încheierii unui acord de încetare a focului cu caracter „coercitiv” în estul separatist al Ucrainei au început astăzi la Minsk, pe fondul intensificărilor violențelor din estul Ucrainei. Numai în ultimele 24 de ore au murit peste 20 de oameni și au fost răniți alți 50.

Grupul de contact, format din fostul președinte ucrainean Leonid Kucima, ambasadorul rus Mihail Zurabov, reprezentanta OSCE Heidi Tagliavini și emisarii republicilor rebele pro-ruse Donețk și Lugansk s-au întâlnit într-o reședintă oficială din capitala belarusă, unde nu au reușit să discute despre planul de încetare imediată a focului și retragerea armamentului greu. Mai mult decât atât, de la negocieri au lipsit reprezentanții separatiștilor care au semnat actele de armitițiu în septembrie, iar cei noi au subminat discuţiile.

1422728109-5140-minsk-reuters

1422735713-6497

O altă neînțelegere între cele două părți a reprezentat recunoașterea liniei frontului, care s-a modificat semnificativ în favoarea separatiștilor după 5 septembrie, însă ucrainenii nu au acceptat niciun ultimatum.

De asemenea, separatiştii au ameninţat că, în cazul eşecului negocierilor, îşi vor extinde ofensiva până la eliberarea totală a regiunilor Doneţk şi Lugansk, din care o mare parte este controlată de Guvernul de la Kiev.

Probabil negocierile se vor relua după deznodământul luptei din regiunea Debalițevo, unde cele mai bune trupe de militari ucraineni încearcă să contracareze ofensiva din mai multe părți a prorușilor. Deja în ultimele ore au murit 16 luptători și alți 49 sunt răniți, conform serviciului de presă ATO, în timp ce ieri au murit 129 de separatiști, ucrainenii reușind să distrugă două tancuri și 11 vehicule blindate. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*