Ultimele Știri

Negocieri la Guvern: Salarii mărite cu 15% pentru profesori din această toamnă

bani

La această oră au loc negocieri la Guvern între reprezentanții sindicatelor din învățământ și reprezentanții ministerului Educației și premierul Victor Ponta. La ședință ar mai particia ministrul Muncii Rovana Plumb și ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici.

”Ministerul Educației nu are alte propuneri privind creșterea veniturilor angajaților din sistem în afară de cele legate de proiectul Legii salarizării transmise deja Ministerului Muncii”, a afirmat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

„Această întâlnire nu ar fi trebuit să aiba loc dacă lucrurile se derulau normal și aveau loc creșteri salariale, etapizat, pentru tot sectorul bugetat. Dar prima greșeală pe care a făcut-o Guvernul a fost că a majorat indemnizațiile demnitarilor, a urmat apoi creșterea pentru cei din Guvern, acum pentru sanatate.

Ne așteptăm ca Legea salarizarii să se aplice în același timp pentru toată lumea, dar lucrurile au luat-o razna”, a declarat președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu.

El a amintit că, potrivit unui acord din 2014, încheiat de sindicatele din educație cu Guvernul, până în anul 2017, salariile ar fi trebuit să crească cu 34 la sută.

„Doleanța noastră este să putem primi o suplimentare de 10-15 la sută, eventual să se aplice o primă tranșă din Legea salarizării din acest an. Trebuie gasită o soluție echitabilă, care să nu producă dezechilibre și nemulțumiri”, a mai spus liderul FSLI.

Se pare că guvernul Ponta va accepta doleanța liderilor de sindicat și salariile profesorilor vor fi mărite cu 15%. În cazul în care nu se va ajunge la nici o înțelegere, sindicaliștii anunță manifestații de amploare și o eventuală grevă. 

Comentarii prin Facebook

3 Comentarii on Negocieri la Guvern: Salarii mărite cu 15% pentru profesori din această toamnă

  1. Distincţia Gheorghe Lazăr nu s-a mai dat din 2009 profesorilor prepensionabili care au obţinut acest drept de muncă.
    Despre profesorii pensionari nu se vorbeşte numic cei care au ieşit la pensie după 2010 au pensia cu puţin peste salariul minim pe economie şi nici nu au mai beneficiat de dreptul de a sta până la 3 ani după împlinirea vârstei de pensionare.

  2. Nu stiu de ce angajatii din invatamant (in special preuniversitarul ) , sunt tratati cu dispret . Chiar daca nu au fost taiate salarii , ca pe timpul mafiei Basescu -PDL, chiar nu se stie ca in acest domeniu salariile au fost inghetate ? In prezent salarizarea in preuniv. are limitele 900-1800 ron . Cand se ajunge la acest domeniu , se gasesc tot felul de motive :sunt multi salariati , au program scurt (se confunda mereu activitatea cu norma de predare ), sunt prfesori slab pregatiti, si mai ales copii politicienilor se plang ca invata multe lucruri inutile ,etc (in general ca invata mult). Toata lumea este specialista in inv. preuniversitar . Nu am vazut in alte domenii, cand cresc salariile aceste manipulari . Cum sa nu fim multi daca muncim pentru milioane de copii ? Ce s-ar intampla daca o sa ajunga cutitul la os si toti acesti copii vor sta acasa ?Pana si bonele necalificate sunt respectate mai mult !Vin tot felul de mafioti privati si vorbesc de POMENI ELECTORALE . Nu va este rusine vreti sa va slugarim copiii cu salarii care nu acopera nici facturile ? De ce prof. din preuniv nu-si permit un concediu cu familia din salariu ?

  3. Ponta are dreptate cand spune ca aceste reforme impuse in cei 25 de ani au dus treptat ,treptat la distrugerea invatamantului . Nu fuge nimeni de munca , dar tot felul de schimbari facute de pe o zi pe alta , de catre cei numiti politic in decursul timpului, nu au avut rezultate bune ,ci doar au stresat in mod inutil elevi , parinti si profesori . Cum putea unul ca Funeriu care nu a lucrat in invatamantul preuniversitar , sa faca ceva bun pentru sistem . El nici acum nu a dovedit ca are studii liceale complete . Acum a aparut o alta figura cu un ONG, numita Daniela Visoianu , care aduna in jurul sau tot felul de „ATOTSTIUTORI ” in inv. preuniversitar . Propunem , sa nu-si mai dea cu parerea persoane care nu desfasoara in acest tip de invatamant trei ani , cu dirigentie si finalizarea definitivatului , intr-o scoala obisnuita , nu de fite (in acest timp sa faca sute de situatii, sa intocmeasca materiale didactice, sa faca tot felul de portofolii si fise pe cheltuiala lui, sa corecteze lucrari , sa se pregateasca pentru lectii, etc , etc .)Apoi, ce o sa faca Visoianu , cu elevi de tipul violatorilor din Vaslui , cum o sa-i disciplineze , numai cu creta ?Este usor sa judeci daca nu esti pe baricade . Visoianu ar trebui ,inainte de a generaliza , ca toti profesorii sunt slab pregatiti , sa studieze traseul profesional pentru profesorii titulari ,cu varsta mai mare de 35-40 de ani. Pentru unii mai tineri de 35 de ani nu garantez .Cei dein coalitia pentru educatie ,in frunte cu Visoianu se „pricep”ca toata lumea la fotbal si la educatie . Vrem sa stim cine judeca profesorii din preuniv. , ce studii au , ce performante , unde au urmat scolile , daca si-au platit taxele la stat ce salarii au sau venituri din privat , ce averi au.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*