Lovitură pentru românii din Marea Britanie! Accesul pe piața muncii ar putea fi blocat timp de cel puțin șapte ani

  • Nicoleta Ungureanu
  • 25 iulie 2016
  • Externe

Imigrația în Marea Britanie după Brexit sau după începerea negocierilor pentru Brexit ar putea să fie îngrădită sau chiar oprită pur și simplu timp de șapte ani, în urma unei derogări acordate de UE.

UE ar putea acorda Regatului Unit o derogare de șapte ani de la libera circulație a forței de muncă după Brexit, în urma eforturilor depuse de Theresa May în acest sens.

Premierul Marii Britanii anunțase de la bun început viziunea sa pentru un Regat Unit post-Brexit, iar aceasta includea controlul migrației din UE, măsură ce ar putea afecta drepturile românilor care doresc să lucreze în Marea Britanie.

„Votul Brexit ne-a dat un mesaj foarte clar, acela că nu putem permite libera circulaţie (de persoane) să continue aşa cum a fost până acum”, a declarat May, adăugând că va căuta să acorde garanţii cu privire la statutul cetăţenilor Uniunii Europene care locuiesc în Marea Britanie.

„Este, de asemenea, vorba despre garantarea faptului că vom obţine cea mai bună afacere posibilă cu privire la comerţul de bunuri şi servicii „, a adăugat ea.

O astfel de negociere este contestată de liberalii europeni al căror lider, Guy Verhofstadt, a reacționat duminică seară la un articol apărut în The Guardian. De asemenea, surse diplomatice anunță la Bruxelles că multe capitale vor bloca discuțiile dacă problema va fi pusă în acest mod.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *