Ultimele Știri

Necaz mare de Sf. Mărie la Vaslui, DNA-ul îi vrea la pușcărie! Cine sunt baronii roșii de Vaslui

baroni vaslui

Baronii roșii de Vaslui au condus județul cu mână de fier și nimeni nu a trecut de cuvântul lor. Cei mai exponențiali baroni din județul Vaslui sunt președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu și Constantin Constantinescu zis și Nea Titi, fostul primar penal al Bârladului. 

Procurorii DNA le-au pus gând rău și mai cu seamă i-a urmărit cu atenție începând cu anul 2011 deoarece baronașii locali au băgat mâna în borcanul cu miere. Potrivit DNA cei doi împreună cu alți edili locali ar fi distribuit contractele din fonduri europene firmelor de casă, adică și-au împărți banii frățește. În această dimineață au avut loc nici mai mult nici mai puțin de 62 de percheziții, iar la acestă oră Dumitru Buzatu stă de vorbă cu procurorii DNA în biroul său de la CJ Vaslui.

Birourile șefilor de la CJ Vaslui sunt luate la verificat, iar în sediu, acum, se află vicepreședintele CJ Vaslui, Corneliu Bichineț. Surpriza făcută de DNA Iași, chiar în acestă zi de “Sfânta Marie” se dovedește a fi una de proporții pentru conducerea CJ Vaslui, deși vor să pară relaxați. Există informații că “Anticorupția” a descins și la Centrul de Afaceri Vaslui, acolo unde este șef fiul lui Dumitru Buzatu, Tudorel Buzatu.

Procurorii DNA au în vizor și firma SC Construcții Consult SRL Bârlad, controlată ani buni de fostul primar, Titi Constantinescu, care, până în 2009, a fost și acționar majoritar al acesteia. În aceste momente, de la Urbanproiect, procurorii ridică documentele de care este nevoie în anchetă.

Baronul Bârladului, Titi Constantinescu, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare și 60 de ore de muncă în folosul comunității pentru conflict de interese. 

Titi acorda contracte cu dedicație firmelor prietene, fapt pentru care a fost obiectul unei anchete penale. Să spunem că nea Titi a furat și el un ou. Dar așa umilință pentru marele baron să facă el muncă în folosul comunității, când el era obișnuit să facă doar ‘muncă în folosul individualității’.

Nea Titi a vrut să își cumpere și locul în Rai așa că a construit o biserică nouă în centru orașului, iar chipul său stă așezat între sfinți. 

646x404

Cei doi baroni au devenit celebri nu pentru faptul că ar fi făcut lucruri mărețe ci pentru că au susținut cu ardoare proiectul companiei americane Chevron, privind exploatarea gazelor de șist în județul Vaslui. Dumitru Buzatu le-a jurat cetățenilor cu mâna pe Biblie în campania electorală că nu va accepta gazele de șist. Dar cum lupul își schimbă blana dar năravul ba, a ales banii celor de la Chevron și i-a uitat pe cetățeni.

Plimbările pe banii americanilor și caviarul au avut efecte adverse pentru elita politică a județului Vaslui. Cei doi baroni și-au atras atunci cele mai mari critici din partea populației.În urma acțiunilor deliberate ale celor doi baroni au avut loc cele mai ample proteste din istoria județului Vaslui.

Oamenii au luptat și au câștigat împotriva mafiei locale și a companiei americane Chevron. Atunci au avut loc cele mai mari abuzuri din partea forțelor de represiune aflate în subordinea baronilor. Zeci de oameni, bătrâni și copii au fost bătuți, hăituiți și amendați de jandarmi pentru că se împotriveau exploatării gazelor de șist.

Opinia lui Nea Titi despre un lider al protestatarilor de la Pungești

 

Dumitru Buzatu este singurul român carea a mers la înmormântarea liderului comunist Hugo Chavez în Venezuela. Buzatu este profesor de filosofie și spune despre el că este marxist-comunist. 

Că orice mic baronas de provincie, Buzatu a avut grijă să-şi căptuşească familia cu funcţii şi sinecuri politice. Soţia sa, Gabriela Creţu este filozoafă şi ea, o ideoloaga a mişcării de stânga din România şi o feministă convinsă. Doamna Creţu- Buzatu este acum senator în parlamentul României, iniţial ea fusese promovată euro-parlamentar PSD, iar fiul baronului de Vaslui este directorul executiv al Centrului de Resurse pentru Afaceri, instituţie aflată tocmai în subordinea consiliului judeţean.

Practic, ultimii 23 de ani de democraţie au fost pentru comunistul Dumitru Buzatu o binecuvântare filozofică şi financiară. Buzatu a reuşit după 1989 să se împrietenească cu Ion Iliescu şi, dintr-un simplu profesor de filosofie de liceu, să devină politician de profesie. Buzatu a fost deputat PSD timp de 14 ani în intervalul 1992-2004, după care a devenit, încet dar sigur, un baron local aflat acum la apogeul puterii sale.

Baronii conduc judeţele, iar în subordinea lor foşgăie un detaşament de funcţionări publici sau şefi de regii şi instituţii deconcentrate – aceştia îşi plătesc locul cu bani şi favoruri către partid şi şeful cel mare. Sistemul este atât de bolnav încât, chiar dacă procurorii i-ar aresta mâine pe toţi şefii de instititii ale statului, în ziua următoare ei ar fi înlocuiţi de alţi functionari care ar proceda la fel…

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*