Ultimele Știri

Neaga, CNADNR: Sper că în acest an vom inaugura 84 de kilometri de autostradă

autostrazi aflate in constructie

În 2014 s-au deschis doar 50 de km de autostradă, iar până la sfârşitul acestui an, directorul general al CNADNR, Narcis Neaga a anunţat că vor putea da în trafic maximum 84 kilometri de autostradă.

În prezent în România se lucrează la aproape 215 km de autostradă. Dacă nu vor exista impedimente, atunci în urmatoarea perioadă se va inaugura întreaga autostrada Arad – Nădlac împreuna cu punctul de trecere al frontierei cu Ungaria, iar până la finele anului va fi deschisă şi Timişoara Lugoj Lot 2.

„Nu aş putea spune că 2015 e un an mai bun sau mai puţin bun ca 2014, pentru că numărul de autostrăzi sunt în derulare, cu plusuri şi minusuri pe fiecare contract. La anul avem speranţe că vor fi gata tronsoanele de autostrăzi vor fi gata”, a spus Narcis Neaga.

Numărul de kilometri de autostradă finalizaţi este mic, însă directorul CNADNR susţine că vor fi în termen cu porţiunile de autostradă care se află într-un stadiu fizic de peste de 70%.

„În principiu mizăm pe 80 kilometri de autostradă. Mizăm pe Lugoj-Deva (25 km), Arad (10 km). Pe Lugoj-Deva lotul 2 avem promisiuni pentru 17 km care să fie daţi în trafic la finele acestui an. Plus, cei 22 km ai lotului 4 din Lugoj-Deva. Maximum 84 km, în care punem şi drumurile de legătură”, a transmis directorul CNADNR.

Anunţul făcut de Narcis Neaga este unul optimist, având în vedere că Compania de Autostrăzi spera la începutul anului să deschidă traficul pe circa 37,5 km până în luna decembrie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*