Ultimele Știri

Nea’ Titi, baronul roșu de Bârlad și-a dat demisia

constantin-constantinescu

Primarul municipiului Bârlad, Constantin Constantinescu, a demisionat joi din funcție pe motive de sănătate.  Demisia a fost citită astăzi în plenul CLM Bârlad, fiind sprijinit de Adrian Solomon, presedintele PSD Bârlad si finul sãu de cununie. Demisia edilului de Bârlad se pare că vine din cauze penale, acesta ar putea fi condamnat într-un dosar de corupție care se află rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași. 

Nea’ Titi este acuzat de atribuirea unui contract pentru modernizarea  centrului istoric al orașului către o firmă proprie, SC Construct Consult SRL Bârlad.   Baronul roșu al Bârladului a devenit celebru prin susținerea companiei americane Chevron care dorea să exploateze în zonă gaze de șist. Zeci de mii de localnici au ieșit în stradă pentru ai cere demisia, dar baronul a plecat din funcție, după ce americanii au părăsit România și procurorii anticorupție îi cam poartă sâmbetele.

Averea baronului a fost pusă la adăpost, toate bunurile fiind trecute pe numele apropiaților. Majoritatea instituţiilor de stat pe plan local sunt conduse de oamenii lui nea’ Titi şi nu există lucrare efectuată din bani publici care să nu fie făcută de firme care nu sunt în sfera de prieteni sau personaje agreate de partid.

gaze de sist barlad

Este primar de peste un deceniu şi a reuşit să plaseze în locuri cheie oameni care îi poartă interesele. Au rămas neschimbaţi din funcţii directorii serviciilor din cadrul primăriei, alţii au promovat. La fel se întâmplă şi în cazul societăţilor pe acţiuni din aparatul Consiliului Local (Raiser, CUP, RAGCL).

Ca un baron ce se respectă, numele ing. Constantin Constantinescu este inscripţionat la intrarea în fiecare părculeţ de joacă modernizat în ultimii ani, pe fiecare cişmea forată la colţul blocului, etc. Lucrări făcute din bani publici. Cele mai controversate investiţii ale municipalităţii din ultimii ani sunt acum în plină desfăşurare.

Reabilitarea Cinematografului Victoria (47 miliarde lei vechi) şi reabilitarea fostei Băi comunale  şi transformarea în Centru SPA (27 miliarde de lei vechi). Ambele lucrări sunt făcute pe bani împrumutaţi şi au fost executate de Urbanproiect, firma lui Viorel Dumitraşc, apropiat al primarului şi constructor care a câştigat licitaţiile tuturor lucrărilor importante din banii statului ori fonduri europene (Palatul de Justiţie, Teatrul “V. I. Popa”, Muzeul “Vasile Pârvan”, Pavilionul muzeal „Marcel Guguianu” etc)

Cam așa a condus marele edil urbea timp de mai bine de 10 ani.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*