Ultimele Știri

Ne-au mințit! Totul este ținut secret la fel ca pe vremea lui Ceaușescu. Taberele de la Lunga și Moravița sunt pregătite pentru primirea imigranților

Ministerul Afacerilor Interne prin vocea vicepremierului Gabriel Oprea ne anunța că la Lunga și Moravița vor fi ridicate două tabere având în vedere fluxul imigraționist de la frontierele României. 

„Chiar dacă România nu se confruntă cu o presiune migraţionistă, aceste acţiuni sunt necesare pentru testarea capacităţilor noastre de reacţie la dinamica din regiune”, a susţinut Gabriel Oprea.

”Printre activităţile desfăşurate în cadrul acestui exerciţiu de testare a capacităţilor operaţionale este inclusă şi organizarea de tabere temporare pentru preluarea persoanelor care ar solicita o formă de protecţie în România.”, afirmau oficialii MAI.

Lucrurile sunt diferite, se pare că nu avem parte de un EXERCIȚIU cum ne-a comunicat ministerul de Interne. Taberele de la Lunga sunt pregătite pentru primirea imigranților. Crucea Roşie Română a pus la dispoziţia celor două tabere pentru refugiaţi, amplasate în judeţul Timiş la Lunga şi Moraviţa, din depozitele proprii: 86 de corturi de diferite dimensiuni, 250 de paturi pliante, peste 1.900 de saci de dormit, aproximativ 940 de pachete igienice şi o mie de pachete cu alimente.

tabara-refugiaţi-Timis.-foto-antena3

unnamed

Potrivit reprezentanţilor Crucii Roşii, acestea constau în produse greu perisabile, precum conserve, ulei, paste, bulion şi făină. Pachetele igienice au în componenţă şampon, săpun, pastă de dinţi, periuţe, spumă de ras şi detergent de rufe.

În perimetrul taberelor a fost instalată reţea electrică care să asigure iluminatul şi curentul necesar prizelor din fiecare cort, a fost extinsă reţeaua de apă şi canalizare din apropiere, lucruri care indică faptul că acesta ar putea fi mai mult decât un exercițiu cum a fost precizat anterior, spun edilii comunelor direct implicate în gestionarea problemei imigranţilor.

Mitropolitul-Banatului-la-Lunga-tabara-1

În tabăra de la Lunga vor putea fi cazați 500 de imigranți, însă numărul s-ar putea ridica datorită suplimentării numărului de corturi și ajutoarelor primite de la Crucea Roșie.

Serviciile statului se pare că au grijă să calmeze și localnicii. În cauză, Înalt Prea Sfințitul Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, merge în zonele Moravița și Lunga pentru a pregăti comunitățile să primească eventualii refugiați.

Mitropolitul Banatului a stat de vorbă cu preoții din mai multe biserici, cu privire la posibilitatea de a primi refugiați în județul Timiș.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*