Ultimele Știri

Naufragiu în largul coastelor Turciei: Şaptesprezece migranţi au murit

naufragiu imigranti

Şaptesprezece migranţi s-au înecat duminică, după ce ambarcaţiunea la bordul căreia se aflau s-a scufundat în largul coastelor turceşti, în drum către Insula elenă Kos, potrivit presei turce, relatează Reuters în pagina electronică.

La bordul ambarcaţiunii se aflau 37 de persoane, dintre care 20 au fost salvate, după ce aceasta s-a scufundat în Marea Egee, a anunţat guvernatorul local Amir Cicek, citat de agenţia Anadolu.

Barca, cu o lungime de opt metri, a plecat de la Gumusluk, un sat de coastă, iar în urma naufragiului nu au fost date persoane dispărute, potrivit agenţiei turceşti.

Tragedia a avut loc în zona Peninsulei Bodrum, o destinaţie turistică populară, pe ţărmul căreia a fost găsit, în această vară, corpul neînsufleţit al lui Aylan Kurdi.

Un număr-record de aproximativ 300.000 de sirieni şi alţi migranţi au sosit în Grecia, cei mai mulţi dinspre coastele turce la Egeea, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM).

Insula Kos se află la doar patru kilometri de Bodrum, însă această călătorie este periculoasă, în contextul în care migranţi se înghesuie în bărci de cauciuc conduse de bărbaţi care au în cel mai bun caz puţină experienţă pe mare.

Paza de Coastă turcă a salvat peste 53.000 de migranţi, însă 274 au murit în apele turce, a anunţat vicepremierul Numan Kurtulmus, fără să precizeze la ce perioadă de timp se referă bilanţul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*