Ultimele Știri

NATO va ajuta Ucraina cu sfaturi

Șeful NATO a făcut o serie de declarație despre evenimentele tragice care au avut loc în Ucraina în ultima lună. 

Jens Stoltenberg afirmă că va srijini Ucraina cu ‘sfaturi’, deși am asistat la un dezastru și la o serie de crime împotriva umanității provocate se regimentele de mercenari ale armatei ruse. 

”Circa 30 de civili au fost omorâți în urma atacului de la Mariupol și 100 au fost răniți, atacul fiind lansat din teritoriul controlat de rebelii ruși. Astfel de atacuri sunt nejustificate și inacceptabile, aceste agresiuni au încălcat acordul de la Minsk, însă cu toate acestea Rusia continuă să îi susțină pe separatiști cu armament. Rusia a furnizat tehnica de luptă, rachete, tancuri și vehicule blindate rebelilor”, afirmă Jens Stoltenberg.

Apelul NATO către Rusia nu poate ajuta cu nimic Ucraina și cetățenii săi. Mercenarii armatei ruse nu au respectat niciodată acordul de la Minsk, iar din septembrie până la escaladarea conflictului 267 de soldați ucraineni au fost uciși.  

”Facem un apel către Rusia pentru a înceta acest sprijin către separatiști, pentru a opri destabilizarea Ucrainei și pentru a respecta tratatele internaționale. Facem un apel către ambele părți pentru respectarea acordului de la Minsk și găsirea unei soluții pașnice. Continuăm să sprijinim politic Ucraina, suveranitatea și independența sa teritorială,” a mai adăugat șeful NATO. 

Jens Stoltenberg afirmă că declarația dl. Putin despre armata ucraineană care ar fi o legiune NATO este un nonsens. NATO va sprijini cu alimente și medicamente armata ucraineană.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*