NATO cere Rusiei să-și retragă forțele și echipamentele militare de pe teritoriul ucrainean

  • Nicoleta Ungureanu
  • 15 iunie 2016
  • Externe

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut Rusiei să înceteze sprijinul pentru separatiștii proruși din estul Ucrainei și să-și ”retragă forțele și echipamentele militare” din Ucraina, conform AFP.

NATO cere din nou Rusiei să înceteze sprijinul pentru separatiștii proruși din estul Ucrainei, retrâgându-și forțele și echipamentele militare de pe teritoriul ucrainean.

”Rusia trebuie să înceteze să-i mai sprijine pe militanți (rebeli separatiști) și să-și retragă forțele și echipamentele militare de pe teritoriul ucrainean”, a declarat Stoltenberg în a doua și ultima zi a unei reuniuni a miniștrilor apărării ai Alianței la Bruxelles.

Stoltenberg a anunțat că membrii celor 28 de state membre ale Alianței își vor arăta ”sprijinul ferm (…) pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.

”Aliații nu recunosc și nu vor recunoaște anexarea ilegală și ilegitimă a Crimeii” de către Rusia și ”noi vom continua să cerem Rusiei să înceteze destabilizarea Ucrainei”, a declarat Stoltenberg, amintind de poziția adoptată de Alianță de la începutul conflictului.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *