Ultimele Știri

NATO avertizează despre o posibilă agresiune rusă asupra Republicii Moldova

philip breedlove

Războiul din Ucraina rămâne tăcut, dar la nivel diplomatic este păstrată o oarecare luptă. SUA avertizează despre agresiunea rusă în Ucraina, iar NATO consideră Republica Moldova în pericol.

Încetarea focului în estul Ucrainei a fost umbrită de noi atacuri la nivel diplomatic. După încetarea focului de la Debalițevo nu s-au mai înregistrat noi decese, afirmă ambele părți combatante, miercuri. Secretarul de stat al SUA, John Kerry, a declarat că Rusia încearcă să destabilizeze Ucraina. NATO avertizează despre o posibilă agresiune rusă asupra Republicii Moldova, deoarece pe teritoriul statului separatist transnistean se află trupele armatei Federației Ruse. 

Kerry a vorbit în fața Comisiei pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanților și a spus că nici rebelii pro-ruși, nici guvernul rus nu vor să respecte acordul de pace de la Minsk. Președintele rus Vladimir Putin urmărește, de asemenea, o politică care încalcă „toate standardele internaționale” și nu respectă integritătea teritorială a altor state. Kerry l-a acuzat pe Vladimir Putin de faptul că i-a sprijinit direct pe separatiștii din Donețk, Lugansk și Debalițevo. 

Comandantul NATO, Philip Breedlove, îl acuză pe Putin de discolarea diviziilor de blindate pe teritoriul ucrainean. El a vorbit de „peste o mie de vehicule de luptă, trupe rusești”, dar și „apărare aeriană și sprijin de artilerie.” 

El a avertizat anterior Comisia de Apărare a Camerei Reprezentanților a SUA despre posibilitatea unei agresiuni ruse în Republica Moldova. Trupele staționate în regiunea transnistreană blochează aproprierea Republicii Moldova de Occident, afirmă Breedlove.

Joi are loc la Berlin o vizită oficială între cancelarul german Angela Merkel și președintele român Klaus Iohannis. În cadrul reuniunii se va discuta problema conflictului din Ucraina și situația din Republica Moldova.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*