Ultimele Știri

Naționaliștii maghiari îi susțin pe separatiștii ruși din estul Ucrainei

Vona Gabor/Jobick

Naționaliștii maghiari îi susțin pe separatiștii ruși din estul Ucrainei care au ocupat o parte din regiunile Donețk și Lugansk.

Guvernul de la Budapesta se opune mobilizării etnicilor maghiari din Ucraina pe frontul din est, pentru a lupta împotriva teroriștilor ruși. Liderul ucrainean Petro Poroșenko a declarat că toți cetățenii ucraineni care au îndeplinit stagiul militar trebuie să își apere țara de agresiunea rusă. Printre cei mobilizați se numără și peste 2500 de etnici români din nordul Bucovinei.

Zaharcenko/maghiari

Liderul Jobick, Vona Gabor, afirmă că se simte revoltat de mobilizarea etnicilor maghiari pe frontul din est, deorece maghiari din Ucraina sunt umiliți și  au drepturi limitate.Naționaliștii unguri au afișat un mesaj dedicat liderului separatist Zaharcenko, în piața centrală din Budapesta.

Etnicii maghiari din Ucraina sunt sprijiniți să fugă din țară pentru a nu mai fi mobilizați la război. În urma acestor acțiuni liderii ucraineni au decis impunerea unor restricții vamale, astfel bărbații nu pot părăsi țara fără acordul Comisariatului militar.Maghiarii au creat și o pagină de facebook( South Front Hu) unde sunt promovate clipuri video și imagini cu separatiștii

Zaharcenko

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*