Naționalism cu miros de trandafiri: PRU, noul aspirator de penali

pru

Partidul România Unită și-a făcut apariția pe scena politică românească cu un discurs naționalist ușor dus spre extremă, dar care avea în plan să acapareze spațiul gol de pe eșecherul de dreapta.

În spatele acestui partid s-au ascuns încă de la început personaje din anturajul PSD și foști membri ai tineretului PRM. Lansarea partidului și strângerea de semnături pentru înființare a avut loc cu sprijinul financiar oferit de Marian Vanghelie. Mai pe înțelesul tuturor, PSD dorea cu orice preț să acapareze și o parte din eșecherul de dreapta, iar naționaliștii nu ar vota niciodată cu Partidul Social Democrat. Vanghelie a sprijinit PRU pâna la conflictul cu Dragnea și excluderea sa din PSD. 

Liderul partidului, Bogdan Diaconu, la rândul său ex-membru PSD, a încercat să ia mințile tinerilor naționaliști cu discursuri patetice și dușmani imaginari, reușind să formeze filiale în aproape toate marile orașe ale României. PRU a reușit să se promoveze intens și prin alocarea unei sume modice în valută  către un site cu ”știri pe surse”.  

Naționaliștii de la PRU s-au mai remarcat prin formarea organizației ”Patrula lui Vlad Țepeș”, cea care va veghea la protejarea cetățeanului și va fi de ajutor la nevoie.

„Patrula lui Vlad Ţepeş va veghea ca cei sărmani şi uitaţi de autorităţi să nu fie victimele interlopilor, tâlharilor, hoţilor cu diplomă. Dacă statul român nu ne apără, ne vom apăra singuri, trebuie să dăm un semnal că România nu este sat fără câini, în care oricine urlă mai tare sau se ia de cei slabi şi neajutoraţi are câştig de cauză”, afirma sportivul Daniel Ghiţă, liderul acestei organizații.

13094100_1104002119670641_5954328960714774708_nAceastă grupare paramilitară nu a fost altceva decât o capcană întinsă tinerilor rebeli de naționaliștii cu trandafiri în piept.  

Majoritatea organizațiilor și partidelor cu filon naționalist după 1990 au ajuns la gropa de gunoi a istoriei, iar PRU se încadrează perfect după noile înregimentări. În ultimele zile mai mulți membri PSD și urmăriți penal s-au alăturat Partidului România Unită. 

Printre aceștia se numără Sebi Ghiță sau Cristian Rizea, personaje care au pus umărul la jefuirea bugetului de stat. 

„Domnul deputat Sebastian Ghiță s-a înscris în PRU. Și îi urez bun venit în echipă și sunt convins că este un mare câștig pentru echipa PRU, pentru construcția politică pe care o să o prezentăm și o să o ducem la maturitate până la alegerile parlamentare”, a declarat Bogdan Diaconu.

Președintele PRU a mai arătat că îl așteaptă pe fostul premier Victor Ponta să se alăture acestei construcții politice și chiar îi oferă funcția de președinte al partidului. 

„Da, cum am spus-o și eu, PRU îl așteaptă pe Victor Ponta să ni se alăture. Credem că împreună vom avea succes în aceste alegeri parlamentare. PRU va face pragul electoral, iar cu Victor Ponta va depăși 15% la toamnă. Eu am spus, îl consider pe Victor Ponta cel mai bun prim-ministru al României de la I.C. Brătianu încoace. Orice om politic sănătos la cap și l-ar dori pe Victor Ponta în partidul lui și în fruntea partidului lui”, a spus Diaconu.

Partidul România Unită devine un aspirator de penali, respectiv o copie a UNPR-ului lui Gabriel Oprea. Tinerii care și-au pierdut timpul pe la PRU vor fi scârbiți de politică și vor evita pe viitor să se mai implice în activități de acest gen. Scopul actualei clase politice este și acela de a ține tinerii departe de politică, și le permit acestora să intre în sistem doar dacă acceptă regulile lor: ”atenții”, trafic de influență, dare/luare de mită.

Diaconu și compania roșie au șanse foarte mici să intre în Parlament, partidul având o intenție de vot de circa 1%. 

„Naționalism cu miros de trandafiri, rețeta noastră secretă”. – PRU & PSD – ♥♥♥

loading...

One thought on “Naționalism cu miros de trandafiri: PRU, noul aspirator de penali

  1. Spitalul Clinic de Psihiatrie prof. dr. Al. Obregia se confruntă cu aceleaşi nevoi pe care le are întreg sistemul de sănătate din România – lipsa de personal calificat şi insuficiente locuri de „cazare”. Consecinţele fireşti se reflectă în apariţia unor personaje care uită să-şi ia medicaţia la domiciliu, şi apar în spaţiul public sub denumirea de P.R.U., în amintirea mentorului C.V. Tudor.
    În imagine, un cetăţean cu probleme la mansardă, încercând să explice, conform fişei de externare, că nu-i aşa primejdios să te crezi Vlad Ţepeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *