Ultimele Știri

National Geographic: Maramureşul este în top 20 de locaţii din lume

Revista şi postul de televiziune american National Geographic a realizat un top al celor mai frumoase locuri care trebuie vizitate în anul 2015. Printre cele 20 de locaţii se află şi o destinaţie turistică din România.

National Geographic prezintă Maramureşul ca pe un ţinut în care tradiţiile încă se păstrează cu sfinţenie şi unde oamenii sunt calzi şi primitori. Maramureşul este caracterizat drept  „Neînfricata lume veche„.

1

Revista de călătorii descrie tradiţiile pe care maramureşenii le păstrează din moşi strămoşi, mai mult insistă asupra faptului că viaţa în Maramureş contiună să fie trăită în funcţie de antimpuri, vreme şi tradiţii. De asemenea, au remarcat şi minunatele porţi de la intrarea în gospodării, cele masive, de lemn precum şi uneltele folosite de oameni prin gospodărie.

6

 National Geographic a descris şi bisericile din lemn, majoritatea înscris în patrimoniul UNESCO, care, după părerea celor care au realizat topul, spun „poveşti despre credinţă şi glorie, despre sfinţi şi păcătoşi, despre crimă şi pedeapsă”, care se desprind din picturile ce decorează pereţii de lemn ai acestor lacăşuri de cult.

Manastirea Barsana

Revista vorbeşte şi de locurile care nu trebuie sub nicio formă ocolite şi sfătuieşte turiştii să poposească cel puţin o noapte în această zonă a României, mai precis în satul maramureşean Breb, unde pot să admire „cea mai frumoasă imagine a Caii Lactee” din viaţa lor. Nu lipseşte din descriere nici Cimitirul Vesel, faimos pentru crucile colorate şi epitafurile scrise.

„Vacilor mele nu le place iarba care este taiată cu cositoarea. Preferă gustul curat al ierbii tăiate cu coasa”, a declarat Ion Pop, din comuna maramureşeana Botiza, citat de National Geographic Traveler.

4

Revista le oferă celor care vor să călătorească în Maramureş şi câteva sfaturi în legătură cu cea mai bună perioada de vizitare a acestei regiuni din România, locuri de cazare, restaurante, lucruri de cumpărat şi cărţi de citit în prealabil.

În afară de Maramureş, printre cele mai frumoase destinaţii de vizitat în 2015, recomandate de National Geographic Traveler, se numară şi Corsica, Medellín (Colombia), Koyasan (Japonia), Oklahoma City (SUA), Tunis (Tunisia), parcul arheologic Choquequirao (Peru), Hyderabad (India), Port Antonio (Jamaica), Taiwan, Zermatt (Elvetia), arhipelagul Mergui (Myanmar) si muntele St. Michel (Franta).

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*