NASA ia măsuri de urgență! Un asteroid ar putea să se ciocnească de Terra

NASA ia în considerare lansarea sondei Osiris-Rex către un asteroid care amenință că s-ar putea lovi de planeta noastră în viitor, aducând efecte devastatoare.

Asteroidul, denumit Bennu, intersectează orbita Pământului la fiecare 6 ani, iar oamenii de știință au constat că trece din ce în ce mai aproape de planeta noastră, după descoperirea sa, în 1999, conform unui material publicat de New York Post.

Acest asteroid a deviat cu aproximativ 160 de kilometri de la traiectoria sa din momentul descoperirii. Astfel, în 2135, Bennu va trece printre Pământ și Lună, la „o aruncătură de băț” în termeni astronomici de planeta noastră, anunță și publicația Sunday Times.

Ciocnirea asteroidului Bennu cu Terra ar putea fi echivalentă cu detonarea a 3 miliarde de tone de explozibili, o explozie de 200 de ori mai puternică decât cea a bombei atomice de la Hiroshima.

NASA plănuiește lansarea sondei Osiris-Rex spre asteroidul Bennu în luna septembrie. În primul an după lansare sonda va orbita în jurul Soarelui până va acumula suficientă viteză pentru a fi proiectată înapoi spre Pământ, de unde, printr-un efect de praștie și cu viteza sporită încă o dată, va porni spre întâlnirea cu asteroidul Bennu, care, conform calculelor, ar urma să aibă loc în august 2018. Osiris-Rex va petrece un an în apropierea asteroidului, îi va cartografia suprafața și va culege mostre prin aspirare, după care va reveni spre Pământ.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *