Ultimele Știri

NASA anunță o „descoperire surprinzătoare” în urma unei misiuni unice de observare a Europei

NASA va anunța informații cu privire la o „descoperire surprinzătoare” despre Europa, unul dintre sateliții uriașei planete gazoase Jupiter, în cadrul unei conferințe de presă ce va fi organizată luni, 26 septembrie, de la ora 18:00 GMT, informează Space.com.

Europa este un satelit jovian cu diametrul de 3.100 de kilometri, care adăpostește un vast ocean de apă sub calota de gheață care îi acoperă suprafața. Acesta este considerat drept unul dintre locurile din sistemul nostru solar unde ar putea exista viață extraterestră.

„Astronomii vor prezenta rezultatele unei misiuni unice de observare a Europei care ar putea fi legate de prezența unui ocean sub suprafața înghețată a acestui satelit”, conform NASA.

La conferința de luni vor participa Paul Hertz, directorul Astrophysics Division din cadrul NASA, astronomul William Sparks din cadrul Space Telescope Science Institute din Baltimore, Britney Schmidt, profesoară la School of Earth and Atmospheric Sciences din cadrul Georgia Institute of Technology din Atlanta și Jennifer Wiseman, cercetătoare la NASA’s Goddard Space Flight Center din Greenbelt, Maryland și membră a echipei Hubble.

NASA nu a prezentat alte detalii, însă prezența unei membre a echipei telescopului orbital Hubble ar putea indica posibilitatea observării din nou a unor vapori de apă, proveniți probabil din gheizere, la suprafața acestui corp cosmic.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*