Ultimele Știri

NASA a lansat primul satelit care va măsura umiditatea din sol

NASA

Agenția spațială americană a lansat primul satelit din lume care este capabil să măsoare umiditatea solului. Acesta îi poate ajuta pe cercetători să prevadă inundațiile mai ales că satelitul poate măsura întrega suprafață a Terrei.

Satelitul SMAP, care este echipat cu două instrumente științifice, mai precis un radiometru și un radar. Satelitul va efectua măsurători foarte precise și urmărește cantitățile de apă și de gheață conținute în solurile de pe Terra.

Această misiune va permite oamenilor de știință să alcătuiască o hartă cu o rezoluție fără precedent a umidității de la suprafața Terrei, care va fi actualizată la fiecare două-trei zile. În acest fel, cercetătorii vor putea să prevadă mai bine riscurile de declanșare a secetelor și riscurile de producere a inundațiilor.

„Lansarea SMAP completează o perioadă ambițiosă de 11 luni pentru NASA, care lansarat a cinci noi misiuni spațiale. Observarea planetei ne va ne ajuta să înțelegem mai bine schimbările planetei noastre. Oamenii de știință și factorii de decizie politică vor utiliza datele SMAP pentru a urmări circulația de apă în jurul planetei noastre și să ia decizii mai informate în zonele critice, cum ar fi resursele agricole și de apă”, a declarat administratorul NASA, Charles Bolden. 

satelit

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*