Ultimele Știri

NASA: A fost descoperită o nouă planetă Pământ! Există toate ingredientele necesare vieții

pamant

Oamenii de știință de la NASA au descoperit prima planeta din afara sistemului solar, care ar putea fi similară cu Pământul și capabilă să susțină viața. Spre deosebire de alte planete cu dimensiuni similare, cea nou descoperită se află într-o „zonă locuibilă” în apropierea unei stele similare soarelui nostru.

În timp ce căutau planete, eventual, ospitaliere în afara sistemului solar, telescopul Kepler a descoperit recent o planetă la o distanță de 1.400 de ani -lumină depărtare identică cu Pământul, a declarat într- un comunicat de presă, joi, NASA. 

„Este un progres în găsirea unei planete precum Pământul, planetă similară în mărime și temperatură aflată în jurul unei stele cum ar fi soarele,” a afirmat Jeff Coughlin, om de știință și cercetare la Institutul SETI în Mountain View, California.

„Acest rezultat interesant ne aduce cu un pas mai aproape de a găsi un Pământ 2.0 .”, a declarat cercetătorul.

Planeta este cu 20 la sută mai strălucitoare decât Pământul, orbita sa este de 385 de zile și este cu 5 la sută mai multe stele mamă decât Pământul.

55b129e8c4618885128b45af

” Ne putem gândi la Kepler – 452b ca, vărul mai în vârstă, mai mare al Pământului, oferind o oportunitate de a înțelege și de a reflecta asupra mediului evoluția Pământului”, a declarat Jon Jenkins.

„E uimitoare pentru a considera că această planetă a evoluat 6 miliarde ani în zona locuibilă a stelei sale; mai mult decât Pământul. Asta este o ocazie importantă pentru ca viața să apară, ar trebui să existe toate ingredientele și condițiile de viață necesare pe această planetă.”– a completat Jenkins.

55b12a3dc36188ca348b459e

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*