Ultimele Știri

N-a scăpat | Elena Udrea, arestată în dosarul Gala Bute

Elena Udrea în catuse

Instanţa supremă a decis, astăzi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a Elenei Udrea, în dosarul „Gala Bute”, aceasta urmând să fie încarcerată, din nou, în Arestul central al Poliţiei Capitalei.

Judecătorii au admis propunerea procurorilor DNA şi a dispus arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru o perioadă de 30 de zile, din 25 februarie până la 26 martie inclusiv. Decizia cur’ii supreme este executorie, dar nu definitivă, iar avocaţii Elenei Udrea o pot contesta.

Mandatul de arestare a fost emis pentru:

  • infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec;
  • infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA;
  • infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani;
  • infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea „Galei Bute”, se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Totodată, instanţa a respins propunerea DNA în cazul Elenei Udrea în ce priveşte acuzaţiile de tentativă la infracţiunea de folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Judecătorul a dispus emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele Elenei Udrea, aceasta urmând să fie dusă în Arestul central al Poliţiei Capitalei.

Elena Udrea a plecat de la ICCJ după ce s-a judecat cererea DNA de arestare preventivă a sa în dosarul „Gala Bute”. Ea a mers de la instanţă direct la domiciliul său, unde este în arest, în dosarul „Microsoft”.

După decizia instanţei supreme, Elena Udrea poate anunţa procurorul de caz şi poliţiştii că intenţionează să se prezinte singură la arest sau va sta la domiciliu până când poliţiştii vor veni să o escorteze în arest, după ce va fi redactat mandatul pentru 30 de zile emis de instanţă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*