Ultimele Știri

Muncitorii de la Dacia ies în stradă

dacia

Peste 11.000 de muncitori de la Automobile Dacia Mioveni sunt așteptați să iasă în stradă, joi, pentru a cere demararea cât mai rapidă a construcției autostrăzii Pitești-Sibiu. 

Joi, 16 aprilie, de la ora 13, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni va avea loc un miting de protest organizat de angajații de la Dacia la care se va alătura și oameni din cadrul instituțiilor locale, dar și simpli cetățeni.

„Mizăm pe prezenţa a peste 11.000 de oameni. Vor fi atât angajaţi de la Dacia, cât şi din alte domenii de activitate. De exemplu, sunt încântat că şi-au anunţat prezenţa alături de noi şi angajaţi din primării, care înţeleg importanţa acestui drum. Aşteptăm să ni se alăture cât mai mulți argeșeni!”, a declarat Ion Iordache, vicelider al Sindicatului Automobile Dacia.

“Costurile noastre suplimentare sunt de 30 euro/mașina din cauza infrastructurii, dar e un cost pe care încă îl putem gestiona. Pentru noi e și o chestiune de ecologie fiindcă 2.000 de camioane fac în fiecare săptămână drumul Pitești-Arad și din cauza deselor accelerări și frânări eficiența e mică și consumul mediu de combustibil e mare. E un dezastru, mai sunt și accidente din cauza unor oameni care vor să depășească. Când vom putea economisi cei 30 de euro vom câștiga în lupta competitivității cu Maroc și Turcia. Mi-ar plăcea să văd autostrada gata până în 2020 sau cu cât mai mult timp înainte”, s-a  plâns șeful de la Dacia, Nicolas Maure, datorită situației complicate privind transportul automobilelor produse la Mioveni.

daciaCitește și: Dacia pleacă din România din cauza incompetenței Guvernului

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*