Ultimele Știri

Muncitoare din România nevoite să poarte scutece ca să nu meargă la toaletă în timpul orelor de muncă

Sunt deja cunoscute cazurile în care firmele din țările din lumea a treia își tratează angajații ca pe niște sclavi. Se pare, că nu sunt cazuri particulare, astfel că și în România se întâmplă același lucru.

Un caz revoltător se întâmplă la o fabrică din Iași. Muncitoarele sunt nevoite să poarte scutece ca nu să nu meargă la toaletă în timpul programului de lucru. Acest caz a fost semnalat  de către o membră de sindicat din Cartel Alfa.

Horia Niţă, reprezentantul Cartel Alfa, spune că a primit o reclamaţie de la o membră de sindicat care prezenta situaţia dramatică a muncitoarelor dintr-o fabrică din Iaşi.

Femeia a povestit că muncitoarele nu aveau voie să meargă la toaletă în timpul programului şi că sunt nevoite să poarte scutece. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe organizate de Asociaţia Naţională a Specialiştilor în Resurse Umane, în parteneriat cu Equipo de Investigation Laboral din Salvador, fundaţie care militează pentru drepturile muncitorilor din fabrici.

Sclavia modernă este un fenomen din ce în ce mai des întâlnit și presupune angajarea unor muncitori necalificaţi, care lucrează pe salarii extrem de mici, dar şi abateri grave de la asigurarea unor condiţii decente de muncă. Angajaţii sunt nevoiţi să lucreze ore suplimentare, nu au acces la servicii medicale şi nici dreptul de a merge la toaletă în timpul programului de lucru. Muncitoarele preferă să nu bea lichide în timpul programului de lucru, fapt ce ar putea duce la boli grave de rinichi.

Reprezentanții sindicatului Cartel Alfa au spus că vor verifica reclamația femeii și vor apela la metoda folosită cu succes de către autoritățile din Salvador, locul recunoscut petru abuzurile făcute de către marile corporații. Autoritățile din Salvador preferă să facă  anchete la fabricile de textile prin infiltrarea unor muncitoare sub acoperire.

Comentarii prin Facebook

3 Comentarii on Muncitoare din România nevoite să poarte scutece ca să nu meargă la toaletă în timpul orelor de muncă

  1. prost e ala care accepta. daca doar la atita se poate rezuma, sa si aduca aminte in tinerete cind a dat cu piciorul la oferte sa invete

  2. ssshalom – cati crezi ca au dat cu piciorul invataturii, voluntar ???

  3. Crezi ca toti ar trebuii sa fie ingineri doctori si parlamentari de ce nu se poate sa fie respectat fiecare indiferent ce lucreaza?

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*