Ultimele Știri

Muftiul Iusuf Murat: Construirea moscheii este benefică pentru siguranţa bucureştenilor

moschee

Muftiul Iusuf Murat s-a expus pe tema construirii celei mai mari moschee din Europa la Bucureşti, explicând motivele implementării acestui proiect, dar şi oferindu-ne liniştea că un alt stat european va construi cea mai mare moschee, cu o suprafaţă de 7 ori mai mare decât cea care va răsări pentru câţiva ani lângă Romexpo.

Guvernul Ponta, în baza unei promisiuni făcute de Traian Băsescu în cadrul unei întrevederi de anul trecut cu Recep Tayyip Erdogan, a cedat printr-o hotărâre un teren de 11.000 de metri pătraţi de lângă Romexpo, Muftiatului Cultului Musulman pentru a construi o moschee.

Motivul acestei decizii guvernamentale se afundă într-o nedumerire mascată a liderilor sau a foştilor lideri ai noştri şi ai Turciei. Totuşi, pe lângă acest aspect irelevant acum, Muftiatul doreşte să construiască cât mai rapid această mega-moschee la Bucuresti, pentru că 90% dintre cele peste 17 moschei nu sunt autorizate sau nu se ştie ce se predică în acestea.

“Când se va finaliza, sperăm să se finalizeze, acest proiect va fi, în primul rand, benefic pentru siguranţa cetăţeanului care locuieşte în municipiul Bucureşti. În Bucureşti, sunt peste 17 moschei din care 90% dintre ele nu sunt autorizate de către noi şi nu ştim ce se predica în acele moschei. Deci, cetăţenii Bucureştiului ar trebui să aibă o temere acum, nu peste 3 ani când se va finaliza acel lăcaş de cult. Intenţia noastră este de a-i uni pe toţi musulmanii şi de a oficia aceste activităţi religioase la vedere”, a declarat pentru Hotnews liderul spiritual al comunitatii musulmane din Romania.

Muftiul Iusuf Murat s-a arătat indignat de oamenii care militează împotriva construirii acestui lăcaş de cult, pentru că prin acest gest s-ar putea periclita siguranţa bucureştenilor.

“Cea mai mare moschee se va construi pe 78 de mii de metri pătraţi într-o altă capitală europeană, dar ne-am dori să construim o moschee destul de încăpătoare, ca moscheile celelalte, existente la ora actuala, şi controlate de anumite organizaţii non-guvernamentale şi care nu sunt autorizate, să le controlam şi să le închidem pe celelalte. Aceasta a fost intenţia. Dumneavoastră v-ar conveni să vină un predicator dintr-o ţară să obţină o viza, nu de predicator religios, de business, şi să predice, să-i îndoctrineze pe membrii comunităţii.

Asta voiam să împiedicăm noi, dar dumneavoastră nu aţi înţeles, aţi interpretat într-un mod negativ. Este un lucru care e în beneficiul societăţii româneşti şi cine dă cu piciorul acestui proiect, şi cine împiedică acest proiect, să ştiţi că în primul rând periclitează siguranţa locuitorilor municipiului Bucureşti”, a afirmat Murat.

Muftiul a mai declarat că lucrările pentru edificiu încă n-au început, fiindcă nu s-au luat autorizaţiile necesare, iar posibilitatea de a stopa acest proiect stă în mâna bucureştenilor.

“Deci, dacă se vor organiza mitinguri în Bucureşti, noi ne retragem, ne vedem de ale noatre, dar cine va suferi vom vedea pe viitor”, a conchis Iusuf Murat.

Citeşte şi: Nu vrem MEGA-MOSCHEE în București !

 

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Muftiul Iusuf Murat: Construirea moscheii este benefică pentru siguranţa bucureştenilor

  1. Eu sunt musluman si nu sunt de acord cu acest moschie, totul depinde de cat muslumani sunt in Bucuresti si cat dintre ie sunt religiosi si sa duc la moschie! in acest proportie sa calculeaza cat de mare trebuie sa fie si nu in allt mod si siguri numararea sa face numai pe baza sa cetatianii Romanii, restul sa fac in terile lor.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*