Ultimele Știri

MSN nu iartă!

lionel messi Sursă Foto: flickr.com

Arsenal a testat pe propria piele aciditatea tripletei de aur a Barcelonei, Lionel Messi-Luis Suarez-Neymar, celebrul MSN al zilelor noastre. Tunarii au pierdut prima manșă a optimilor Ligii Campionilor contra Barcelonei, 0-2, ambele goluri fiind marcate de Messi – unul după o combinație letală cu partenerii lui din atac, celălalt dintr-un penalty scos de el.

Arsene Wenger a abordat corect partida din punct de vedere tactic, mizând pe o apărare ermetică, ce începea de la vârful Olivier Giroud, și pe contraatacuri tăioase, purtate în special pe partea vitezistului Alexis Sanchez. Tunarii au ținut-o așa vreo oră, iar când au văzut că Barcelona are posesie, dar nu și ocazii dese, au schimbat strategia, împingând mai sus linia de fundași pentru a pune presiune pe catalani.

Este genul de eroare clasică pe care o fac echipele atunci când întâlnesc Barcelona pe teren propriu, crezând că pot smulge mai mult de o remiză albă. Încurajate frenetic de suporteri, gazdele s-au avântat către poarta lui Ter Stegen, spre deliciul oaspeților, care atâta au așteptat, să aibă spații în jumătatea adversă. Wenger a avut prea mare încredere că echipa lui poate domina jocul și că poate înscrie, încât a preferat poate să nu se mai gândească la riscuri. Antrenorul francez, ale cărui declarații le puteți citi aici, a recunoscut la final acest lucru, mărturisind cu amărăciune: „ Am fost naivi. Un singur lucru pe care nu ni-l permiteam era să le oferim spații pe contraatc, acolo unde ei sunt letali.”

neymar

Sursă Foto: flickr.com

Neymar a pasat decisiv la primul gol al Barcelonei

Arsenal a păcătuit, iar MSN nu a iertat! Cele trei superstaruri ale lui Luis Enrique au avut o răbdare incredibilă de a aștepta momentul prielnic să dea lovitura. Au hărțuit în permanență apărarea, însă nu au căutat cu orice preț golul, dându-i adversarului senzația că se mulțumesc și cu un 0-0, având în vedere că returul este pe Camp Nou. Apoi, a apărut magia despre care vorbea Enrique înainte de meci, când a spus că pentru el este suficient să rostească „abracadabra” pentru ca MSN să strălucească. Desigur, o figurăde stil, însă la cum se înțeleg cei trei în atac, am fi tentați să credem că este mai mult de atât.

Dincolo de valoarea incontestabilă pe care o au, Messi, Suarez și Neymar au ajuns la această eficiență înfiorătoare – au marcat împreună 93 de goluri în acest sezon – și datorită relației care există între ei atât pe teren, cât și în afara sa. Cei trei nu s-au sfiit să spună că sunt prieteni și că sunt bucuroși să joace unul pentru celălalt, lucru greu de închipuit la un asemenea nivel. E de ajuns, însă, să privim atitudinea de comandanți pe care au au la gol staruri precum Cristiano Ronaldo sau Zlatan Ibrahimovic, pentru a ne da seama că bucuria din ochii celor trei fotbaliști ai Barcelonei și îmbrățișările lor calde sunt dovezi clare ale unei legături sufletești. Uneori, fotbalul este mai mult decât tehnică și tactică, iar dacă Barcelona domină acest sport de aproape un deceniu este și pentru că a promovat acest spirit de familie în echipă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*