Motivul real pentru care fi fost audiat Blaga la DNA. Noul dosar în care este implicat

  • Nicoleta Ungureanu
  • 19 septembrie 2016
  • Justiție
Vasile_Blaga

Audierea lui Vasile Blaga, de luni dimineaţa, la DNA, a ridicat semne de întrebare. Deși acesta a declarat că a fost audiat în calitate de martor, într-un dosar care vizează accidentul rutier produs de şeful Poliţiei Bihor, motivele ar fi altele.

Vasile Blaga a argumentat că prezența sa la DNA este doar în calitate de martor, într-un dosar care vizează accidentul rutier produs de şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, la volanul maşinii liderului PNL.

Nu este clar însă de ce un asemenea dosar ar fi instrumentat de DNA, din moment ce accidentele rutiere nu intră în competenţa procurorilor anticorupţie. Prin urmare, există scenariul unui posibil context mai larg, cu fapte de corupţie, în care chestiunea accidentului rutier ar fi fost o mică parte.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov nu au făcut nicio solicitare la DNA referitoare la audierea lui Vasile Blaga în dosarul accidentului, scrie news.ro. Acest lucru demonstrează că dosarul ce vizează strict împrejurările producerii evenimentului rutier a rămas în cercetatea organelor penale din Braşov, în vreme ce la DNA sunt în verificare alte aspecte privind relaţia Blaga-Popa, derivate dintr-un dosar de corupţie.

Surse juridice precizează că audierea lui Vasile Blaga nu are legătură cu accidentul de maşină, ci ar fi vorba despre un dosar care vizează o mită la IPJ Bihor. Blaga este prieten de familie cu şeful Poliţiei Bihor, fiind originar chiar din judeţul din vestul României, conform știripesurse.ro.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *