Ultimele Știri

Motivul pentru care Victor Ponta s-a întors mai repede în țară

Potrivit unor surse din Partidul Social Democrat, premierul Victor Ponta, trebuia să se întoarcă în țară abia miercuri. Se pare că întoarcerea lui a fost determinată de ordonanţa de urgenţă privind majorarea salariilor demnitarilor care urmează să fie adoptată.

Ordonanța prin care se majorează salariile demnitarilor, adoptată în ultima zi de intermat a lui Gabriel Oprea este mărul discordiei dintre parlamentari. Premierul Victor Ponta vrea să anuleze această ordonanță. Mai mult, acesta pare să fie motivul întoarcerii lui în țară. 

Social-democraţii se pregătesc pentru ce e mai rău din toamnă și nu exclud alegeri parlamentare anticipate. Liviu Dragnea recunoaşte că în coaliţie lucrurile nu merg tocmai bine şi îi mobilizează pe militanţii PSD pentru luna septembrie: să fie pe poziții și să se aștepte inclusiv la o cădere a guvernului.

PNL a anunţat că va depune o nouă moţiune de cenzură în toamnă.

Potrivit Constituţiei, Parlamentul poate fi dizolvat de preşedintele României, dar într-o perioadă de două luni de la momentul căderii actualului guvern și doar dacă în acest timp sunt respinse două posibile guverne. Iar Liviu Dragnea recunoaşte că în alianţa de guvernare au apărut probleme.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*