Ultimele Știri

Motivele pentru care Nicușor Constantinescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare din cauza mai multor infracțiuni. Acesta s-a folosit de funcţia şi de banii instituţiei pentru a-şi promova imaginea în campanii electorale și a invocat în nenumărate rânduri probleme de sănătate, pentru a tregiversa procesul.

Nicuşor Constantinescu a fost judecat pentru şase acuzaţii de abuz în serviciu, toate fiind legate de atribuirea unor contracte finanţate de la bugetul Consiliului Judeţean Constanţa.

„În concepţia inculpatului Constantinescu, proiectele finanţate de Consiliul Judeţean au constituit doar un pretext pentru deturnarea unei părţi importante a bugetului judeţului. În acelaşi timp, popularizarea la nivelul tuturor localităţilor a acestor programe a servit, într-o măsură semnificativă, şi promovării electorale a inculpatului Constantinescu”, scrie în motivarea Curţii de Apel Bucureşti.

Instanţa a validat prejudiciul calculat de procurorii DNA la aproximativ 30 de milioane de lei.

„Se conturează o anumită atitudine constantă a inculpatului faţă, nu numai de bugetul instituţiei pe care o conducea prin prisma funcţiei sale, dar şi faţă de interesele comunităţii pe care era chemat să o susţină, atitudine ce poate fi caracterizată ca fiind îndreptată exclusiv spre atingerea scopurilor personale, într-o vădită indiferenţă faţă de responsabilităţile ce îi reveneau în virtutea funcţiei sale”, scriu judecătorii Curţii de Apel Bucureşti.

Decizia de condamnare la 15 ani de închisoare nu este definitivă, iar Nicușor Constantinescu a contestat-o deja.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*