Ultimele Știri

Moți i-a dat interzis Stelei în grupele Ligii Campionilor

Steaua a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor și a trăit o umilință de nedescris, după ce a pierdut returul de la Sofia în urma executării penalty-urilor. Un român a fost eroul lui Ludogoreț Razgrad, este vorba despre fostul dinamovist Cosmin Moți, cel care a încheiat partida ca …portar și care a apărat două penalty-uri ale bucureștenilor, cel de-al doilea fiind şi ultimul al meciului. Meciul de la Sofia a fost cu adevărat dramatic, a avut de toate și s-a ridicat mai tot timpul la pretențiile unei partide de Liga Campionilor. Finalul timpului regulamentar din manșa retur de la Sofia a fost unul de coșmar pentru steliști. Bulgarii au marcat chiar în minutul 90 și au egalat scorul la general, 1-1. Iar finalul celor 120 de minute l-a găsit pe românul Cosmin Moți în poarta bulgarilor, după ce Stoyanov a fost eliminat după ce l-a faultat pe Breeveld. Și a făcut minuni, iar bulgarii au dat 6 goluri de la punctul cu var în timp ce steliștii doar 5.

MOMENTELE NOTABILE ALE MECIULUI

Atmosfera de pe arena Vasil Levski a fost una electrizantă, cei aproximativ 25.000 de spectatori contribuind din plin la un adevărat spectacol de Champions League. Steaua a avut încă din minutul 6 o șansă imensă de a deschide scorul, dar Keseru a ratat incredibil din fața porți, când a trimis mingea pe lângă bară după o pasă primită de pe partea stângă. Bulgarii au avut 10 minute mai târziu o fază frumoasă, dar Arlauskis a fost atent și a reținut șutul lui Aleksandrov. Sânmărtean a făcut apoi o fază cu adevărat de mare maestru (min. 21), când a driblat cu o ușurință incredibilă mai mulți adversari, dar a trimis mingea la o palmă de vinclu, în plasa laterală.
În min 28, spectatorii bulgari au încins spiritele în peluza unde se afla galeria stelistă, când au început să scandeze: „Țiganii! Țiganii!”. Imediat, Arlauskia a intervenit excelent la șutul din lovitură liberă expediat de Fabio Espinho (min. 31). În continuare, tot bulgarii au fost periculoși, lovitura de cap a lui Bezjak trecând puțin pe lângă poartă (min. 35). Finalul primei reprize a adus și cea mai mare ocazie a gazdelor. Misidjan a fost foarte aproape să marcheze, dar a ratat reluarea din fața porții (min.44).
Repriza a doua a început cu o ușoară dominare a bulgarilor, iar în min.51 un fan al gazdelor a pătruns pe teren în uralele asistenței și a fost evacuat de forțele de ordine. Cosmin Moți a avut și el o șansă importantă în min.60, dar șutul românului din defensiva lui Ludogoreț a fost deviat și a trecut peste poartă. Steaua a început să-și revină după începutul slab din partea secundă și Szukala a trimis puternic cu capul, dar portarul gazdelor, Stoyanov, a respins mingea în bară iar fundașii bulgari au înlăturat pericolul (min.63). În continuare însă, tot bulgarii au fost mai prezenți în atac, însă ori au fost impreciși și nu au nimerit poarta, ori Arlauskis a fost atent la șutul lui Minev (min.73).
Finalul partidei a adus explozia de bucurie în rândul gazdelor. Noul intrat, Wanderson, a prins un voleu de excepție, iar Arlauskis s-a văzut nevoit să scoată mingea din plasă (min.90): 1-0. Cu scorul general de 1-1, s-a intrat în prelungiri. În min. 93, Moți a trimis periculos cu capul, iar Arlauskis a intervenit salvator și a respins în corner. Steliștii au fost în continuare inexistenți în atac, iar Hamza l-a mai pus încă o dată la încercare pe Arlauskis, dar acesta a fost atent (min.96). Keșeru a trimis apoi periculos o minge prin fața porții, dar balonul a trecut pe lângă poartă (min. 102). Tot Keseru a mai tras încă o dată spre poarta bulgarilor, dar tot imprecis (min. 110). Fază extrem de importantă în min.119. Breveeld a scăpat singur spre poarta gazdelor, a fost faultat de portarul Stoyanov, care a primit cartonașul roșu. Cum Ludogoreț efectuase toate schimbările, în poarta bulgarilor a trecut…românul Cosmin Moți! Iar Stanciu a trimis puțin peste, din lovitură liberă. După 120 de minute de joc, scorul a rămas același și cum la general era egal, 1-1, s-a trecut la executarea penalty-urilor.
La loviturile de departajare, de la gazde a ratat doar Caicara, în timp ce de la steliști au ratat Pârvulescu și Râpă.  Ambele penalty-uri au fost apărate de Cosmin Moți, care a fost eroul lui Ludogoreţ, iar  spectatorii bulgari i-au scandat numele minute în șir la final.

Vasil Levski Național Stadium, Sofia – spectatori: 25.000.

Ludogoreț Razgrad – Steaua București 7-5 (1-0) (0-0)
A marcat: Wanderson (min.90).
Ludogoreț: 21. Stoyanov – 7. Aleksandrov (min. 77- 17. Abalo), 8. Espinho, 9. Bezjak (min. 77- 99. Hamza), 18. Dyakov, 25. Minev, 27. C. Moți, 55. Terziev, 80. Caicara, 84. Marcelinho, 93. Misidjan (min.84- 88. Wanderson). Antrenor: Georgi Dermendzhiev.
Steaua: 24. Arlauskis- 2. Râpă, 4. Szukala, 10. Tănase (min.4 -12. N. Stanciu), 11. Prepeliță, 14. Latovlevici (min. 67 -22. Pârvulescu), 18. Sânmărtean (min.82- 8. Filip), 21. Breeveld, 28. Keseru, 33. Varela, 77. Ad. Popa. Antrenor: Constantin Gâlcă.

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*