Ultimele Știri

Moscovici: Tragedia greacă are nevoie de un final fericit acum

Un înalt oficial al UE a cerut Greciei joi să-și intensifice eforturile pentru a veni cu o listă de reforme. Grecia trebuie să ajungă la o înțelegere cu creditorii săi internaționali, dar trebuie să fie intensificate negocierile în zilele următoare.

„Îmi place foarte mult tragedia greacă, dar acum trebuie să mergem spre un final fericit”, a declarat Comisarul UE pentru Afaceri Economice Pierre Moscovici.

Referindu-se la reuniunea din 18 iunie a miniștrilor de finanțe din zona euro, el a spus: „În zilele următoare, trebuie să se intensifice discuțiile cu adevărat și trebuie să fie productive.”

moscoviciPierre Moscovici

Moscovici a declarat că divergențe au rămas, în special pe excedentul primar din Grecia, dar a adăugat: „Suntem aproape de pista de aterizare, există voință politică, putem și trebuie să reușească.”

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a avut o nouă rundă de discuții de noapte, miercuri, cu liderii Germaniei și Franței și au convenit să intensifice negocierile cu creditorii înaintea unui default ce se  profilează la sfârșitul lunii.

„Grecia trebuie să facă mai multe eforturi pentru a oferi o listă de reforme, astfel încât economia lor poate fi mai solidă și astfel încât să poată să își îndeplinească angajamentele creditorilor lor”, a spus Moscovici.

„Sunt convins că divergențele au fost reduse suficient acum, astfel încât, în zilele următoare, putem intensifica activitatea noastră și vom ajunge la rezultatul pe care ni-l dorim cu toții.”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*