Ultimele Știri

Moscova încearcă să destabilizeze Germania: ‘Pune la punct o reţea care poate fi controlată’

germania rusia uniunea europeana ue

Hans-Georg Maasen, şeful Agenţiei german de Informaţii Interne, şi Guido Muller, directorul adjunct al Serviciilor de informaţii externe, au avertizat că Moscova ar putea determina etnicii ruşi din Germania să iasă la proteste.

Moscova încearcă să destabilizeze Germania, alimentând tensiunile privind migranţii şi îi foloseşte pentru asta pe cei aproximativ două milioane de ruşi care au emigrat în această ţară, a declarat şefii serviciilor de informaţii de la Berlin, citaţi de Daily Mail.

În plus, televiziunea de stat din Federaţia Rusă a difuzat în ultima perioadă mai multe interviuri cu oameni care spun că au locuit în Germania, dar au plecat de teama refugiaţilor.

În presa rusă au apărut şi informaţii despre un presupus viol căruia i-ar fi căzut victimă o rusoaică din Germania. Un ministru de la Moscova a acuzat chiar Poliţia de la Berlin că încearcă să muşamalizeze cazul. Ulterior s-a aflat, însă, că fata a inventat totul.

Săptămâna trecută, Janis Sarts, directorul Centrului de Excelenţă al NATO pentru Comunicaţii Strategice, a declarat pentru “The Observer” că Rusia încearcă să doboare Guvernul Angelei Merkel prin lansarea unui război al informaţiilor.

“(Rusia-n.r.) pune la punct o reţea care poate fi controlată. Aşa cum s-a întâmplat în Germania, aceasta poate fi combinată cu problema reală a refugiaţilor, pentru a submina procesele politice în mod grav”, a spus expertul.

 Vineri, şeful Biroului rus pentru Migraţie, Konstantin Romodanovski, a subliniat că “multiculturalismul a eşuat” pentru că Europa nu a pus la punct niciodată o strategie unificată pentru integrarea migranţilor în societatea occidentală.

“Comisia Europeană le-a permis naţiunilor individuale să decidă cum vor să trateze solicitanţii de azil – deşi politicile şi capacităţile statelor membre sunt foarte diferite”, a subliniat el.

“UE nu are un sistem eficient pentru înregistrarea migranţilor şi nici mecanisme eficiente pentru repatrierea imigranţilor ilegali”, a adăugat oficialul.

Această situaţie a făcut ca UE să fie nepregătită când sute de mii de refugiaţi au început să ajungă pe continent, anul trecut.

De asemenea, Romodanovski a acuzat liderii că ignoră “diferenţele de cultură, tradiţiile religioase şi obiceiurile” refugiaţilor, majoritatea musulmani.

Declaraţiile sale au venit după ce presa a scris că Bruxelles-ul încearcă să negocieze un acord cu Vladimir Putin pentru reducerea fluxului de migranţi din Europa.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*