Ultimele Știri

Moscova face un pas înapoi: Crimeea va putea importa produse alimentare din Ucraina

Serviciul Federal de Supraveghere Fitosanitară al Rusiei, (Rosselhoznadzor), a decis vineri să ridice interdicțiile asupra importurilor de produse agroalimentare ale Crimeei din Ucraina.

Decizia vine ca urmare a faptului că peninsula ucraineană anexată ilegal de către Federația Rusă ducea o lipsă acută de produse alimentare, în special lactate și carne, în condițiile în care Moscova nu putea să asigure consumul celor peste 2 milioane de locuitori ai Crimeei. Astfel, până la 1 ianuarie 2015 Crimeea va avea dreptul să importe produse lactate, ouă și conserve din carne. Totuși, importul de carne rămâne interzis. Ridicarea interdicțiilor sunt valabile doar pe teritoriul Crimeei, „fără dreptul de a reexporta produsele în alte regiuni ale Federației Ruse”, subliniază autoritatea rusă.

Autoritățile din peninsulă solicitaseră acum o săptămână Moscovei să ridice interdicțiile la importurile din Ucraina, după ce locuitorii rămăseseră practic fără lactate, conserve sau carne. Această decizie vine după ce la începutul săptămânii Guvernul de la Moscova a hotărât să excludă interdicțiile la importurile unor produse agroalimentare din Occident, ca urmare a lipsei unor piețe de import de alternativă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*