Ultimele Știri

Moscova confirmă că a trimis lista neagră partenerilor săi din UE şi îi acuză de show politic

Moscova confirmă că a trimis statelor membre UE o listă cu persoane cărora le-a interzis pătrunderea în Rusia.

„Am dori să ne abţinem de la comentarii cu privire la numele persoanelor cărora le-a fost interzisă intrarea în Federaţia rusă, deşi (numele lor) au apărut în unele publicaţii”, a declarat oficialul – al cărui nume nu este precizat de către agenţia rusă de stat – pentru presă. „În acelaşi timp, confirmăm că liste similare au fost înmânate partenerilor europeni”, a adăugat el.

Moscova le-a recomandat de mult emisarilor statelor care au impus sancţiuni Federaţiei ruse să se adreseze birourilor consulare ruseşti înainte de vizite, pentru a afla dacă au interdicţia de a intra în ţară, a declarat el.

„Însă partenerii noştri au preferat să nu facă acest lucru şi au solicitat să fie notificaţi pe canale diplomatice”, a precizat oficialul. „În această idee le-au fost trimisele listele”, a adăugat el.

Listele „au fost înmânate partenerilor noştri europeni ca un gest de încredere, iar publicarea lor poate apăsa conştiinţa părţilor corespondente”, a apreciat el.

Moscova răspunde astfel occidentalilor cu aceeaşi monedă şi interzice accesul mai multor oficiali din statele care s-au raliat rezoluţiei SUA-UE.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*