Mormântul Reginei Ana poate fi vizitat de sâmbătă, enoriaşii aduc flori şi lumânări

Mormântul Reginei Ana din Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş a putut fi vizitat pentru prima dată, sâmbătă, iar reprezentanţii Casei Regale şi câţiva enoriaşi au participat la parastasul de 7 zile de la înmormântare, au aprins lumânări şi au adus flori.

După şapte zile de doliu de la înmormântarea Reginei Ana în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, mormântul a putut fi vizitat sâmbătă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, începând cu ora 8.00, reprezentanţii Casei Regale au venit să se roage pentru odihna în linişte si pace a Reginei Ana. Au participat la slujba ortodoxă oficiată de IPS Calinic şi un sobor de preoţi şi localnici din Curtea de Argeş, care au venit şi pentru a vedea cum arată mormântul, de care nu au avut ocazia să se apropie la înmormântare, atunci având acces în Noua Catedrală doar Familia Regală şi preoţii care au oficiat slujba.

Timp de 40 de zile de la înmormântare se oficiază slujbe zilnic în Noua Catedrală.

Majestatea Sa Regina Ana a României a încetat din viaţă pe 1 august 2016, în Elveţia. În 13 august, trupul neînsufleţit al Reginei a fost adus la Curtea de Argeş.

Cele 12 morminte regale de la Curtea de Argeş, printre care şi cel al Reginei Ana, sunt amplasate chiar la intrarea în noua Catedrală Episcopală şi Regală, care are o suprafaţă de peste 800 de metri pătraţi.

Catedrala, inaugurată în urmă cu şapte zile, poartă hramul Sfintei Muceniţe Filofteia şi al Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil. Piatra de temelie a acesteia a fost pusă la 10 mai 2009 de către principesa Margareta şi de soţul acesteia, Radu Duda.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *