Ultimele Știri

Monopol în presă: RCS & RDS a preluat Pro FM, INFO PRO, MUSIC FM și DANCE FM

Zoltan Teszari

Compania RCS & RDS a preluat portofoliul de radio format din stațiile Pro FM, Info Pro, Music FM și Dance FM, pe care le vor include pe platforma Digi Online.

După mai bine de un an de negocieri pentru preluarea stațiilor radio cu compania americană care le deține, Central European Media Enterprises, gigantul RCS & RDS a oferit în jur de două milioane de euro pentru acest portofoliu.

Dacă inițial se angajaseră în luptă și Ringier, Kanal D sau Sorin Enache, compania de distribuție a avut câștig de cauză la negocieri, fiind singura care era dispusă să ofere suma cerută de compania care deține Pro TV.

Reprezentantul RCS&RDS, Cosmin Prelipceanu a anunțat că licența națională InfoPro va deveni Digi FM, un post de radio informativ, cu redacție proprie, iar posturile Pro FM, Pro Clasic și Music FM și Dance FM vor rămâne neschimbate.

Deocamdată emisia posturilor de radio se face din actualul sediu al stației, urmând ca Pro FM să se mute în următoarele luni în studiourile aflate în amenajare în clădirea Digi 24, conform paginademedia.ro.

Compania RCS&RDS este deținută de misteriosul om de afaceri buhorean Zoltan Teszari, care are o avere estimată la 530-560 milioane de euro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*