Ultimele Știri

Monica Niculescu s-a oprit în optimile de la Wimbledon

Monica Niculescu n-a reuşit cel mai mare rezultat din carieră şi s-a oprit în optimile de la Wimbledon, după ce favorita cu numărul 15, Timea Bacsinszky a trecut în trei seturi de româncă, scor 6-1, 5-7, 2-6.

La cei 27 de ani, Monica Niculescu a bifat pentru a doua oară în carieră prezenţa în optimile unui turneu de Mare Şlem, meciul fiind pierdut în faţa elveţiencei Timea Bacsinszky, după două ore şi 10 minute pe iarba londoneză.

În primul set, românca a debutat cu un break, care şi l-a păstrat datorită jocului său abordat diferit, cu scurte, care surprins-o pe adversară. Măcinată de greşeli neforţate (14), Timea a cedat ultimele două servicii, care i-au asigurat Monicăi adjudecarea primului set.

În setul secund, Niculescu şi Bacsinszky au mers de la egal la egal, evidenţiindu-se revenirea iminentă a elveţiencei. Au urmat apoi cinci game-uri consecutive în care jucătoarele au pierdut pe propriul serviciu, iar la sfârşit au primat loviturile pe lung de linie ale Timeii, care a trimis meciul în decisiv.

În ultimul set, Timea Bacsinszky a dominat în totalitate jocul de pe Terenul 18, în timp ce Monica părea epuizată de cursele impuse de loviturile adversarei. Niculescu a câştigat doar un game pe serviciul său, iar victoria incontestabilă a elveţiencei a venit fără probleme.

Pentru prezenţa în optimi, Monica Niculescu va primi un cec în valoare de 127.00o de lire sterline şi 240 de puncte WTA, care-i vor asigura o urcare de 7 locuri în ierarhia WTA, până pe poziția 41.

Monica Niculescu este la cea mai bună performanţă la Wimbledon din cele opt participări şi ajunge pentru a doua oară într-o astfel de fază la un turneu de Mare Şlem, după succesul din 2011, de la US Open.

Horia Tecau la Wimbledon

În proba de dublu, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer s-au calificat în sferturile de la Wimbledon, învingând în minimum de seturi perechea australiană Lleyton Hewitt / Thanasi Kokkinakis, cu scorul de 7-6, 6-3, 7-6.

Concomitent, pe Terenul 8, Florin Mergea şi Rohan Bopanna au avut nevoie de 3 ore şi jumătate pentru a trece de Lukasz Kubot şi Max Mirnîi şi a accede în sferturile Grand Slam-ului londonez, scor 7-6, 6-7, 7-6, 7-6.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*