Ultimele Știri

Monica Niculescu s-a calificat în optimile de la Wimbledon

Monica Niculescu la Wimbledon

Monica Niculescu a reușit să acceadă în optimile de finală de la Wimbledon, după ce a trecut în două seturi de cehoaica Kristyna Pliskova, scor 6-3, 7-5.

Monica Niculescu ne va reprezenta pe tabloul de simplu de la Londra în a doua săptămână a competiției, în urma unei victorii obținute în fața accidentatei Kristyna Pliskova, scorul fiind de 6-3, 7-4 după o oră și 42 de minute.

În primul set, Monica a rezistat asaltului adversarei și a demolat-o în penultimul game pe serviciul Pliskovei, reușind un break, care i-a asigurat câștigarea primului set.

În setul secund, lupta s-a dus de la egal la egal, până s-a ivit cel mai epuizant game din meci, 19, în care românca asalvat nu mai puțin de cinci mingi de set pentru cehoaică. Niculescu n-a renunțat nicidecum și închis meciul după două ce s-a impus în următoarele două game-uri, în timp ce Krystyna Pliskova se mișca tot mai greu pe teren din cauza unor probleme ivite la glezna piciorului drept.

Datorită acestei victorii, Monica Niculescu își egalează perfomanța de a ajunge în faza optimilor a unui turneu de Grand Slam, după succesul din 2011, de la US Open.

Niculescu și-a asigurat un cec de 77.000 lire sterline și 130 puncte WTA.

Monica Niculescu va juca în optimi cu învingătoarea din partida disputată între Timea Bacsinszky și Sabine Lisicki.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*