Ultimele Știri

Monica Niculescu a pierdut finala turneului de la Nottingham

Monica Niculescu la Nottingham

Monica Niculescu a pierdut în prima finală a unui turneu WTA din acest sezon în fața croatei Ana Konjuh, scor 6-1, 6-4, 6-2.

Deși părea de necombătut după ce a învins-o pe principala favorită Agniezska Radwanska, Monica Niculescu n-a putut câștiga turneul de pe iarbă de la Nottingham, rămânând cu performanța de a fi finalistă pentru prima oară în acest an la un turneu WTA.

Croata în vârstă de doar 17 ani a reușit performanța carierei, în timp ce Monica, deşi era cu 10 ani mai în vârstă, nu și-a valorificat experienţa, neavând nicio lovitură câştigătoare pe parcursul meciului. Dacă în primul set, Niculescu a dominat-o pe adversară fiind foarte agresivă, Konjuh a preluat iniţiativa în ultimele două seturi și s-a impus fără probleme.

Aceasta a fost a cincea finală jucată de Niculescu, în vârstă de 27 de ani, după ce a câştigat turneele de la Guangzhou, în 2014, şi Florianopolis, în 2013, şi a ajuns în ultimul act la Luxemburg, în 2011 şi 2012.

Datorită celor 180 de puncte WTA şi 21.400 de dolari, Monica Niculescu va ajunge printre cele mai mai bune 50 de jucătoare din lume.

Monica Niculescu va evolua în această săptămână la turneul Premier de la Birmingham, unde o va întâlni, în primul tur, pe Barbora Strycova din Cehia, cap de serie numărul 10.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*