Ultimele Știri

Monica Niculescu a cedat în fața Serenei Williams

Monica Niculescu la Indian Wells

Monica Niculescu a luptat înverșunat cu liderul mondial, însă n-a reușit să treacă în turul trei al turneului de la Indian Wells. Serena Williams s-a impus la capătul a două ore cu un dublu de 7-5.

Monica Niculescu a impresionat pe terenul central al complexului californian în fața Serenei Williams, în partida revenirii americancei, după o pauză de 14 ani, deși a cedat la capătul unui meci dificil, scor 7-5, 7-5.

Niculescu a început în forță partida, reușind un break în primul game, după care s-a distanțat la 2-0, profitând de inconsecvența liderului WTA. Monica i-a creat dificultăți Serenei prin „slice-urile”, care o caracterizează, însă americanca a preluat conducerea. Nu pentru mult timp, fiindcă Niculescu s-a încăpățânat să o egaleze pe adversară, revenind din nou la cârma setului. Românca a avut posibilitatea să câştige primul set, servind la scorul de 5-4, însă Serena a revenit şi s-a impus cu 7-5, după o oră de joc.


În setul secund, partida a continuat să fie echilibrată. Abia spre final, Serena a gestionat mingile în favoare sa, în timp ce Niculescu a salvat două mingi de meci la 4-5. La 5-6 pentru Williams, românca a mai salvat alte două mingi de meci, însă liderul mondial a știu să închidă meciul la finalul celor două ore şi trei minute de foc.

Nu am mai jucat niciodată împotriva unei jucătoare ca ea. Este o luptătoare incredibilă„, a declarat la finalul meciului Serena Williams.

Pentru prezenţa în turul doi la Indian Wells, românca va primi 35 de puncte în clasamentul WTA şi un cec în valoare de 17.100 de dolari.

Serena joacă în turul trei al competiției americane, în care a revenit după 14 ani, cu Zarina Dyas din Kazahstan și în semifinale poate da peste Simona Halep, dacă ambele ajung până acolo.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*