Ultimele Știri

Monica Macovei vrea ca UE să intervină militar împotriva Statului Islamic

Monica Macovei este de părere că problemele imigranților trebuiesc rezolvate printr-o intervenție directă acolo unde este de fapt nucleul problemei. Aceasta pledează pentru acţiuni militare concertate ale UE împotriva Statului Islamic.

Monica Macovei a votat pentru stabilirea cotelor obligatorii de imigranți și consideră că este rușinos ca România să nu accepte cota impusă, în același timp pledează pentru intervenția militară a UE împotriva Statului Islamic.

”Va trebui să rezolvăm problema Statului Islamic, iar refugiații aceștia să se întoarcă la ei acasă. Pledez pentru o intervenție militară dacă se ajunge aici, pentru că nu se poate ca viața oamenilor decenți și normali să fie în pericol. Să stăm cu teama că oricând vine un terorist și pune o bombă sau te împușcă așa cum a fost în trenul Bruxelles- Paris acum două săptămâni când a ieșit unul cu un Kalașnikov și-a vrut să împuște nu știu câți oameni? Noroc că erau patru americani care au sărit și l-au imobilizat, că și asta spune ceva, vest- europenii stăteau pe scaune…”, a declarat Macovei într-un interviu pentru „Evenimentul Ziei”.

Înainte cu doar o zi de această declarație, Macovei suținea că este rușinos pentru România să nu accepte cota impusă de imigranți, în condițiile în care țara este și plătită pentru acest lucru. În favoarea afirmației sale, Macovei susține că primirea imigranților, și inclusiv a banilor pe care îi presupune aceasta, va aduce ca rezultat și crearea unor noi locuri de muncă.

„Am votat pentru cote obligatorii de refugiați pentru toate statele. Am intrat în Europa, asta înseamnă că avem și obligații, și drepturi. România va primi bani. Între 2014-2016, există prevăzut 1 miliard de euro pentru țările care iau refugiați, tocmai pentru a nu fi ceva împovărător, mai ales că este criză economică încă în multe țări. Deci, vom crea și locuri de muncă

Vorbim de refugiați politici, de cei care fug din calea războaielor, a persecuțiilor și a morții. Ei vor sta in tabere de refugiați, nu vor fi liberi să circule. Și acolo trebuie să se facă trierea: între refugiații economici, între refugiații politici și între acei agenți care vin din Statul Islamic cu intenția să comită acte teroriste.Trebuie sa fim realiști: vor fi și astfel de persoane infiltrate între refugiați. Serviciile de informații din toată Europa să-și facă treaba.

Suntem o țară de 18-20 de milioane de oameni. 6.300 de refugiați reprezintă o problemă? Este rușinos, e dezonorant pentru noi să spunem că nu suntem capabili să-i primim, în condițiile în care primim și bani pentru asta”.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Monica Macovei vrea ca UE să intervină militar împotriva Statului Islamic

  1. 1.000.000.000 € pentru cine? Pentru politicieni, să și-i bage în buzunare? Nu, mulțumim!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*